Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1. HNL

Lokomotiva i Istra podijelile bodove u rovovskoj bitci za ostanak u eliti

Lokomotiva i Varaždin sastali se u 30. kolu HT Prve lige
Sanjin Strukic/PIXSELL
11.05.2021.
u 19:05

Istra teško diše na samom dnu ljestvice Prve HNL, no i Varaždin i Lokomotiva pamte bolje dane. Stoga će naredna kola biti ključna da vidimo tko će ostati u elitnom razredu domaćeg nogometa

U prvom susretu 34. kola Prve HNL, derbiju začelja Istra 1961 i Lokomotiva su na Aldo Drosini odigrali 1:1 čime su gosti zadržali četiri boda više od "fenjeraša" Istre. Lokomotiva je povela u 38. minuti golom Josipa Pivarića iz kaznenog udarca, a izjednačio je Sergi Gonzalez u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Bio je to sudar dviju momčadi koje se bore za ostanak u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Lokomotiva je dočekala utakmicu na osmom mjestu sa četiri boda više od posljednjeplasirane Istre i ta je razlika ostala i nakon ove utakmice, a ispred oba sastava još su po dvije utakmice. Gosti su pobjedom mogu osigurati ostanak, međutim i bod "lokosima" mnogo znači, dok se Istra sada nalazi u još težoj poziciji.

Svjesne važnosti susreta, obje su momčadi krenule oprezno. Lokomotiva je imala veći posjed lopte, ali je prvih pola sata prošlo bez pravih prilika.

Gosti su poveli u 38. minuti iz jedanaesterca kojeg je realizirao Pivarić postigavši šesti gol za Lokomotivu. Kazneni udarac je skrivio Antonio Ivančić igravši rukom nakon što je Pivarić ubacio iz indirekta. Igrači Istre žestoko su protestirali, ne zbog Ivančićeve ruke, već zbog dosuđenog indirekta.

Nakon primljenog gola, Istra je zaigrala otvorenije i u posljednjim trenucima prvog dijela uspjela je izjednačiti. Pogodak glavom je postigao Sergi Gonzalez, ali nakon poklona gostujućeg vratara Krševana Santinija koji je istrčao u prazno.

Santini se za veliku pogrešku barem malo iskupio u 57. minuti kada je sjajno obranio Halilovićev udarac glavom. Deset minuta kasnije Istra je imala novu priliku. Glavom je pucao Hara, ali je Santini obranio.

Možda i najbolju priliku domaćin je imao u 84. minuti. Hassane Bande je lijepo proigrao Sergia koji je povratnom loptom uposlio Vuka, međutim domaći veznjak je pucao ravno u Santinija.

Do kraja susreta Istra je imala još jednu priliku, no Šutalo je u 88. minutu pucao preko gola. Lokomotiva je ostala osma sa 30 bodova, Varaždin na devetoj poziciji ima 27 bodova i susret manje, dok je Istra posljednja sa 26 bodova.

Naslov prvaka Dinamo je osigurao u prošlom kolu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije