Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PBZ ZAGREB INDOORS Jučer obavljen ždrijeb glavnog turnira

Ljubo s Rokom već u prvom kolu

spo_indoors.jpg
import
27.01.2007.
u 15:22

U prvom kolu teniskog PBZ Zagreb Indoorsa koji počinje u ponedjeljak sučelit će se međusobno dvojica hrvatskih igrača. Ivan Ljubičić, branitelj naslova i prvi nositelj turnira, za suparnika će imati Roka Karanušića, koji na glavni turnir dolazi s pozivnicom organizatora.

Ivo Karlović sastat će se s Čehom Jiržijem Vanjekom (103. na ATP listi), a Marin Čilić s osmim nositeljem, Francuzom Arnaudom Clementom (44. tenisačem svijeta). Drugi nositelj, Cipranin Marcos Baghdatis, za suparnika u prvom kolu imat će Francuza Florenta Serru.

Goran za Ljubičića
Našim i ostalim igračima sudbinu je skovao Goran Ivanišević, predsjednik Organizacijskog odbora turnira, koji je izvlačio pločice s brojevima. Na molbu novinara da prokomentira ždrijeb, kazao je: - Ja ne igram, pa ne bih puno komentirao. Nismo željeli da dva Hrvata igraju jedan protiv drugoga, ali ispalo je tako. Turnir je dobar i nadam se da će ga Ljubo osvojiti.

Žal zbog otkaza
Direktor turnira Branimir Horvat dodao je:
- Žao nam je zbog poprilično brojnih otkaza, ali unatoč tome turnir je vrlo jak. Dobro je što Karlović i Ljubičić nisu u istom dijelu ždrijeba, ali nije dobro da je Lopez blizu Ljubi. Karlović je dobro prošao, dobio je suparnika po mjeri, dok je Čilić mogao proći i bolje, no ja se nadam da će igrati dobro kao i lani.

Ljubičić i Karanušić sastat će se vjerojatno tek u srijedu, što znači da će na teren u Ledenoj dvorani u ponedjeljak i utorak morati Ivo Karlović i Marin Čilić. Tako će ljubitelji tenisa imati priliku da svaki dan vide jednog našeg tenisača. I tako, nadamo se, do finala.


To se u pingiću ne događa

Nakon ždrijeba, Goranu je prišao Dragutin Šurbek, zahvalio se na pozivu i kazao mu: - Zar niste mogli izbjeći da se u prvom kolu sastanu dvojica naših igrača? To se kod nas u stolnom tenisu ne može dogoditi. U pravu je Šurba, no pravila nisu ista. U tenisu su samo nositelji povlašteni i ne mogu se sastati u prvom kolu. (af)


Zašto nema Lovre Zovka

Lovro Zovko igrat će na turniru parova s Ivom Karlovićem. No, u pojedinačnoj konkurenciji nije ga bilo ni u kvalifikacijama. Nije dobio priliku jer mu renking to nije omogućio. No, zašto nije dobio pozivnicu za kvalifikacije? Svaka čast mlacima Jeleniću, Škugoru, Veiću i Beliću, no Lovro je zadužio hrvatski tenis. Ima pet pobjeda u Davisovu kupu, od čega tri na podlozi na kojoj se igra u Zagrebu. I ima samo 25 godina. (af)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije