Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trijumf u lyonu

Ljubičić: Kompletniji sam nego ikad!

Ivan Ljubičić
AFP
02.11.2009.
u 18:49

– Dugo sam čekao taj deveti naslov, zato mi je sve nekako slađe – priznao je Ivan Ljubičić jutro nakon slavlja u Lyonu i pobjede kojom je najavio povratak u vrh svjetskog tenisa, gdje je bio sve do prije dvije sezone.

– Kada sam spreman kao sada, mogu igrati jako dobro. Znam da su mnogi sumnjali u moje mogućnosti, no u ovom dijelu karijere više ne moram nikomu ništa dokazivati. Jasno je da ne mogu preko noći zaboraviti igrati. Ozljede i izbivanje s terena ostavili su trag na igri i trebalo je vremena da sve sjedne na svoje mjesto. Čim sam ušao u formu, došli su i rezultati – objašnjava Ljubičić.

Priznao je da počekom godine stvari nisu izgledale najbolje, da mu se svašta motalo po glavi.

– Padao sam u poretku, gubio zaredom u prvim kolima, i naravno da sam bio prilično zabrinut. No, ipak nisam razmišljao o prekidu karijere. Imao sam dovoljno vjere u sebe.

Kako se sada osjećate?

– Odlično, igram kao u najboljim danima. Teško je raditi usporedbe u odnosu na vrijeme prije nekoliko sezona, no mislim da sam danas kompletniji igrač, fizički sam pripremljeniji. U tome zasluge imaju i članovi moga riječkog tima – fizioterapeut Dejan Mistura i Dalibor Širola iz Rijeke s kojim radim u zadnja dva mjeseca – objašnjava Ljubo.

Na novoj ATP ljestvici nalazi se na 25. poziciji, što mu je i prije nekoliko tjedana bio cilj za kraj godine.

Veliki napredak.

– Trebam iskoristiti dobru formu i još zapeti na turnirima u Baselu i Bercyju te otići što više.

Planovi za 2010.?

– Vidim se kao solidnog igrača u svjetskih prvih 20, no ne kažem da bi to zadovoljilo moje ambicije. Veliku priliku za napredovanje na ATP ljestvici vidim početkom godine kada u prva tri mjeseca neću braniti nikakve bodove, kao i na Grand Slam turnirima na kojima ove godine nisam briljirao, a Wimbledon sam propustio zbog ozljede – zaključio je Ivan Ljubičić.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
23:01 02.11.2009.

Bravo Ljubo! Trebamo Te!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije