Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premier liga

Liverpool uz preokret slavio u reprizi finala Lige prvaka, Lovrenu ponovo 90 minuta!

Liverpool
Foto: Reuters/Pixsell
27.10.2019.
u 20:03

United se upisao u povijest kao prvi klub koji je stigao do brojke od 2.000 golova u Premiershipu

U derbiju 10. kola engleskog nogometnog prvenstva, reprizi finala Lige prvaka, Liverpool je pobijedio Tottenham sa 2:1 nakon što su Spursi vodili na poluvremenu.

Gosti su šokirali Anfield već u 47 sekundi utakmice. Son Heung-Min je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta se od Lovrenove glave odbila u vratnicu, a Kane je pospremio odbijanac u mrežu. Bio je to jedini udarac Tottenhama u prvom dijelu u okvir suparničkog gola.

Liverpool je do kraja poluvremena imao nekoliko sjajnih prilika, no pričuvni vratar Paulo Gazzaniga je radio čuda na vratima Spursa. 

U 27. minuti je skinuo udarac Salaha s ruba kaznenoga prostora, a potom i odbijanac Firmina. Samo dvije minute kasnije obranio je udarac Virgila van Dijka, a nedugo potom i fantastičan udarca Alexandera-Arnolda.

Liverpool je uspio izjednačiti u 52. minuti preko kapetana Jordana Hendersona, a europski prvak je okrenuo rezultat u 75. minuti golom Mohameda Salaha iz kaznenog udarca.

Prekršaj je napravio Serge Aurier oborivši Manea. Dejan Lovren odigrao je cijeli susret za Liverpool, a u 50. minuti je dobio žuti karton.

Manchester United je napokon našao žrtvu pobijedivši na gostovanju Norwich City sa 3:1. Bila je to tek prva pobjeda Crvenih vragova u zadnjih pet kola i prva pobjeda ove sezone na gostovanjima.

United je u prvom poluvremenu zabio dva gola, ali i zapucao dva kaznena udarca. Strijelci su bili McTominay (21) i Rashford (30), dok su udarce s 'kreča' promašili Rashford i Martial.

Točnije njihove udarce je zaustavio Tim Krul postavši prvi vratar koji je u jednoj utakmici skinuo dva kaznena udarca nakon Maartena Stekelenburga kojem je to uspjelo prije tri godine.

U drugom dijelu Martial je zabio za 3:0, a poraz domaćina je ublažio Onel Hernandez u 88. minuti.

Osim što je osvojio važne bodove, United se upisao u povijest kao prvi klub koji je stigao do brojke od 2.000 golova u Premiershipu. Jubilarni gol zabio je McTominay.

Arsenal je nakon devet minuta vodio 2:0 protiv Crystal Palacea no gosti su u nastavku susreta uspjeli iščupati remi. Za Topnike su zabili Sokratis Papastathopoulos (7) i David Luiz (9), dok su strijelci za goste bili Luka Milivojević (32-11m) i Jordan Ayew (52).

Liverpool ponovo ima šest bodova više od Manchester Cityja, Leicester je treći sa 20 bodova, koliko ima i Chelsea na četvrtome mjestu. Arsenal je peti sa 16 bodova, dok je Manchester United na sedmoj poziciji sa 13 bodova.

Ključne riječi

Komentara 2

LA
lajh1985
20:19 27.10.2019.

sto se u madridu igralo ?

DI
didajoza
17:58 29.10.2019.

Da su izvođači penala pucali dobro rezervni vratar nebi imao šanse obraniti penal. Neka ih trener uči kako se izvodi penal!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije