Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIERSHIP

Liverpool i Chelsea se vratili na pobjedničku stazu

06.12.2008.
u 18:30

Liverpool i Chelsea, vodeće momčadi engleskog prvenstva, uzeli su puni plijen u 16. kolu, čime su, i jedni i drugi, prekinuli niz od dva kola bez pobjede.

Liverpool je nakon dva uzastopna podbačaja na Anfieldu, odigrali su 0-0 i protiv Fulhama i protiv West Hama, vratio dobro raspoloženje pobjedom u gostima kod Blackburna 3-1. Momčadi Rafaela Beniteza posao je olakšala činjenica da su igrali protiv momčadi koja je u evidentnoj krizi rezultata. Blackburnu je, naime, ovo peti uzastopni poraz.

U prvom poluvrmenu nije bilo osobnito zanimljivo. Najbolju priliku imao je domaćin, kada je Pedersen opalio iz daljine, a Liverpoolov vratar Reina je krajnjim naporom odbio loptu u gredu. ''Redsi'' su u nastavku zaigrali bolje, te su poveli u 69. minuti golom Xabija Alonsa, koji je nakon jedne odbijene lopte s ruba kaznenog prostora laganim, plasiranim udarcem matirao Robinsona. Deset minuta kasnije je Benayoun nakon dobrog prodora s desne strane prizenim udarcem iz blizine povećao na 2-0. Nadu domaćinu vraća Santa Cruz pogotkom glavom iz blizine u 86. minuti, no, u posljednjim trenucima sudačke nadoknade je Liverpoolov kapetan Steven Gerrard iskoristio istrčavanje Robinsona, te je preciznim udarcem u nebranjeni dio gola zaključio utakmicu za pobjedu gostiju 3-1.

Chelsea je tri boda upisao na Reebok stadionu kod Boltona, svladavši ga s 2-0. ''Plavi'' su oba pogotka postigli već u prvoj četvrtini utakmice. Nicolas Anelka, koji je u Chelsea stigao upravo iz Boltona, poentirao je već u 9. minuti i postigao svoj 13. prvenstveni pogodak ove sezone (vodeći je na ljestvici strijelaca). Konačnih 2-0 postavio je Deco u 21. minuti.

Uspješan je bio i Arsenal, koji je na Emiratesu slavio protiv Wigana s 1-0. Strijelac je bio Adebayor u 16. minuti.

Hull je kao domaćin pobijedio Middlesbrough s 2-1, a sve najzanimljivije događalo se u završnici utakmice. U 79. minuti je Tuncay Sanli doveo goste u vodstvo. Minutu kasnije je vratar gostuju Turnbul autogolom omogućio Hullu izjednačenje, a u 84. minuti je branič gostiju David Wheater skrivio jedanaesterac i dobio crveni karton. Siguran izvođač bio je Marlon King.

Newcastle je St. James Parku ispustio pobjedu protiv Stokea. Michael Owen s dva je pogotka, u 8. i 24. minuti, omogućio ''svrakama'' finu prednost. Međutim, Stoke se vratio u igru golom Sidibea u 60. minuti, a u samoj završnici je Faye udarcem s desnom nogom nakon dodavanja Whelana svojo momčadi priskrbio vrijedan bod.

Premiership, 16. kolo (subota): >

Blackburn – Liverpool 1-3 (Santa Cruz 86 / Alonso 69, Benayoun 79, Gerrard 90)

Bolton – Chelsea 0-2 (Anelka 9, Deco 21)

Arsenal – Wigan 1-0 (Adebayor 16)

Hull – Middlesbrough 2-1 (Turnbull 80 – ag, King 85 – 11m / Tuncay Sanli 79)

Newcastle – Stoke 2-2 (Owen 8, 24 / Sidibe 60, Faye 90)

Fulham - Manchester City 1-1 (Bullard 27 / Mwaruwari 6)

Manchester United – Sunderland (18.30)

Redoslijed: 1. Liverpool 37, 2. Chelsea 36, 3. Arsenal 29, 4. Manchester United 28 (-2)...
Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije