Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATAR DINAMA

Livaković: Ferencvaros? Ako smo mogli Benficu pobijediti u Maksimiru...

Dominik Livaković
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
04.08.2019.
u 15:33

- Poznajem iz reprezentacije njihov stadion i dobro ozračje, ali mi smo lani igrali protiv Fenera, sumnjam da može biti jače ozračje nego u Istanbulu. Nemamo se čega bojati.

Čak i kad znaš kako će utakmica završiti, a najvjerojatnije i prvenstvo, jer ovim tempom kojim je krenula Bjeličina momčad i s obzirom na ozbiljnost konkurencije, do desetog mjeseca nova je titula u džepu, u Maksimir se na utakmicu s Goricom isplatilo doći. Najprije zbog novih Dinamovih dresova, možda i najboljih i najprepoznatljivijih u posljednjih 30-ak godina. Baš plijene pažnju. A onda i zbog dvije “umjetnine” Danija Olma i Lovra Majera, dva dodavanja u dubinu iz klase najboljih nogometnih desetki. Prvo je Katalonac velemajstorski prije vodećeg pogotka kroz gusti bedem Jakirovićeve obrane pronašao Atiemwena kojeg je Kahlina ipak zaustavio, a onda je Majer u smiraj utakmice vidio i odigrao ono što većini igrača u današnjem, naštrebanom nogometu ne pada na pamet.

Megadres za uspomenu

Jače utakmice, naročito europske, kakva će biti ova u utorak protiv Ferencvarosa (20 sati u Maksimiru) traže i poznavanje obveznog gradiva, da zatvoriš prilaze, pokriješ prostor i zadovoljiš ostale fetiše modernih trenera, ali tko zna... Plavi za HNL imaju klase napretek, počevši već od vratarske pozicije. Reprezentativac Dominik Livaković (24) broji vjerojatno posljednje tjedne u našoj ligi. Iz svlačionice je izašao s uokvirenim megadresom kao uspomenom na prvih sto utakmica na vratima plavih, koji mu je uručio legendarni Željko Stinčić. Stao je u miks-zoni okićenoj slikama iz prošlosti s brojnim legendama i punim tribinama. Nešto od ozračja tih slavnih dana Livi je dotaknuo prošle sezone kad je Dinamo nakon 49 godina dočekao europsko proljeće. Neka se ponovi i ove, s njim ili bez njega. Osvrnuo se malo na utakmicu s Goricom.

– Stvarno smo dobro igrali i zabili tri gola. Malo je pala koncentracija nakon 3:0 pa smo primili gol, nema veze. Bolje danas nego...


Nemamo se čega bojati

U utorak protiv Fradija.

– Za sada je sve super, bolji ulazak u sezonu nismo mogli imati. Ferencvaros je sigurno jaka momčad jer ipak dominira u Mađarskoj. Nismo ih gledali. Dobili smo samo neke natuknice i govore da su dobra momčad. Poznajem iz reprezentacije njihov stadion i dobro ozračje, ali mi smo lani igrali protiv Fenera, sumnjam da može biti jače ozračje nego u Istanbulu. Nemamo se čega bojati.

Možete li usporediti Ferencvaros s Astanom, s kojom ste lani igrali u istoj fazi natjecanja, 3. pretkolu Lige prvaka?

– To su dvije različite ekipe. Idemo ih dobiti. Ako smo protiv Benfice u Maksimiru išli na pobjedu i pobijedili je, onda... Velika nam je pomoć povratak Olma, vidjeli ste već u prve dvije utakmice koliko znači s dva gola – kaže Livaković. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije