Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Barcelona na krilima briljantnog Messija upisala novu pobjedu

Lionel Messi
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
07.04.2018.
u 22:52

Messi je 30 prvenstvenih nastupa došao do 29 pogodaka, a Barcelona je u 31 utakmici skupila 79 bodova.

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 31. kola španjolskog nogometnog prvenstva vodeća Barcelona je na svom Camp Nou svladala Leganes sa 3-1 (2-0), a sva tri pogotka za pobjednike postigao je Leo Messi

Argentinac je prvi gol postigao majstorski izvedenim slobodnim udarcem sa 20-ak metara iskosa s desne strane. Prebacio je živi zid i svladao nemoćnog vratara Cuellara. U 32. minuti Ivan Rakitić je presjekao jedno dodavanje u blizini sredine igrališta, proigrao Coutinha, a ovaj idealno poslužio Messija koji je još jednom bio nezadrživ u kaznenom prostoru i preciznim prizemnom udarcem povećao vodstvo Barcelone.

U 68. minuti pogotkom El Zhara gosti iz predgrađa Madrida su vratili rezultatsku neizvjesnost, koju je u 87. minuti, svojim trećim pogotkom, ubio Messi. Akcija je opet krenula od Rakitića na desnoj strani, Dembele je bio posljednji koji je gurnuo loptu Messiju, a Argentinac se jednim potezom oslobodio čuvara i laganim dodirom prebacio Cuellara za konačnih 3-1.

Messi je 30 prvenstvenih nastupa došao do 29 pogodaka, a Barcelona je u 31 utakmici skupila 79 bodova. Drugoplasirani Atletico Madrid zaostaje 12 bodova, a Real 16 bodova. U nedjelju (16.15 sati) je na rasporedu gradski derbi u kojem će Real ugostiti Atletico. 

Fiorentina iznenadila Romu, bez golova u genovskom derbiju

U jednom od najvećih derbija talijanskog nogometa Sampdoria i Genoa su remizirale 0-0, dok je Fiorentina u Rimu iznenađujuće pobijedila Romu 2-0.

Bilo je to 96. izdanje 'Derbyja della Lanterna' kako zovu okršaje genovskih klubova, nažalost, jedno od lošijih. U posljednjih 18 međusobnih susreta ovaj je bio prvi bez golova. Sampa je bila bliže pobjedi, no Mattia Perin je bio siguran na suparničkim vratima. Hrvatski reprezentativac Ivan Strinić nije nastupio za domaći sastav.

Za iznenađenje se pobrinula Fiorentina koja je na Olimpicu pobijedila Romu 2-0. Bila je to šesta uzastopna pobjeda 'viola', dok je Roma doživjela prvi poraz u zadnjih pet kola. Golove za goste zabili su Marco Benassi u sedmoj i Giovanni Simeone u 39. minuti. Hrvatski reprezentativac Milan Badelj nije nastupio za Fiorentinu zbog ozljede.

SPAL je odigrao 1-1 protiv Atalante osvojivši važan bod u borbi za prvoligaški spas. Thiago Cionek je doveo SPAL u vodstvo u 39. minuti, a izjednačio je Marten de Roon iz jedanaesterca u 78. minuti. SPAL sada ima tri boda više od zone ispadanja, ali Crotonea koji drži 18. poziciju ima i utakmicu manje. 

U prvom susretu 31. kola Juventus je na gostovanju pobijedio 'fenjeraša' Beneventa 4-2 uz dva sumnjivo dosuđena jedanaesterca. Torinska 'Stara dama' se mučila protiv kluba koji gotovo sigurno seli u Serie B, a gosti su do pobjede stigli uz 'poguranac' suca Fabrizia Pasqua koji je dosudio dva sumnjiva jedanaesterca.

Juve je poveo u 16. minuti golom Paula Dybale, a izjednačio je Cheick Diabate u 24. minuti. U posljednjim trenucima prvo dijela Pasqua je dosudio kazneni udarac kojeg je Dybala pretvorio u novo vodstvo torinskog kluba. Sudac prvotno kontakt između Pjanića i Djimsita nije okarakterizirao kao prekršaj, ali je nakon pritiska gostujućih igrača traži pomoć VAR-a i potom promijenio odluku.

Benevento se nije predavao i Diabate je u 51. minuti nakon ubačaja iz kornera zabio za 2-2. Domaćin je do 75. minute držao bod, no sudac je tada dosudio novi kazneni udarac za goste nakon što je Viola oborio Higuaina. Domaći igrači su prosvjedovali tražeći da Pasqua provjeri svoju odluku, ali sudac ovoga puta nije želio koristiti VAR (Video assistant referee). Dybala je bio siguran postigavši svoj treći gol na utakmici. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Douglas Costa fantastičnim udarcem iskosa u 82. minuti pogodivši rašlje.

Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić utakmicu je započeo u napadu, a ulaskom Gonzala Higuaina u 63. minuti preselio je na krilo. Mandžo je igrao do 78. minute kada je umjesto njega u igru ušao Sami Khedira.

Juventus nakon ove pobjede ima sedam bodova više od Napolija koji ima utakmicu manje. Benevento je na začelju sa svega 13 bodova, 13 manje od zone spasa.  

REZULTATI:
Benevento - Juventus 2-4 (Diabate 24, Diabate 51 / Dybala 16,  45+3-11m, Dybala 74-11m, Costa 82)
SPAL  - Atalanta     1-1 (Cionek 39 / De Roon 78-11m)
Roma - Fiorentina    0-2 (Benassi 7, Simeone 40)
Sampdoria - Genoa    0-0

Pobjede Monaca i Bordeauxa

U susretu 32. kola francuskog nogometnog prvenstva Monaco je pobijedio Nantes 2-1 učvrstivši se na drugoj poziciji Le Championnata.

Nantes je poveo u 32. minuti sjajnim golom Adriena Thomassona sa 20-tak metara, no Monaco je u posljednje tri minute prvog dijela uspio okrenuti rezultat. Izjednačio je Radamel Falcao u 42. minuti, a u 45. je Rony Lopes zabio za 2-1.

U nastavku susreta bilo je nekoliko prilika na obje strane, ali ne i golova. Hrvatski reprezentativac Danijel Subašić je branio za domaći sastav, a u posljednjim trenucima susreta je zaradio žuti karton.

Bordeaux je identičnim rezultatom pobijedio Lille, a zanimljivo i na ovoj utakmici gosti su poveli, a domaćin potom u zadnjim minutama prvog dijela okrenuo rezultat. Lille je poveo u 14. minuti golom Leba Mothibe, a do kraja poluvremena Bordeaux je golovima Francoisa Kamana (43, 45) stigao do prednosti koju je u nastavku obranio.

Amiens je deklasirao Caen 3-0, a za goste je cijeli susret odigrao Ivan Santini. Uvjerljivu pobjedu ostvario je Guingamp protiv Troyesa (4-0), dok je jedinu gostujuću pobjedu ostvario Dijon protiv Toulousea (1-0).

Na ljestvici vodi PSG sa 84 boda, Monaco je drugi sa 70 bodova, a zatim slijede Marseille i Lyon sa 62 i 60 bodova i utakmicom manje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije