Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko prvenstvo

Lino uoči Bahreina: Neke ću igrače odmarati, sutra nas čeka Španjolska

Svjetsko prvenstvo u rukometu - Lino Červar
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
16.01.2019.
u 15:35

Izgubili smo samo jednom azijske reprezentacije, od Južne Koreje na SP-u 2001. godine – 33:38 kada nam je Yoon postigao 16 pogodaka

Rukometaši Bahreina, naši današnji suparnici, tek su dvaput igrali na svjetskim prvenstvima. Prvi put 2011. godine u Švedskoj te drugi put 2017. u Francuskoj. Oba puta osvojili su 23. mjesto u konkurenciji 24 reprezentacije. U Švedskoj su upisali dvije pobjede, nad Egiptom u skupini te nad Australijom u razigravanju za 23. mjesto.

Prije dvije godine u Francuskoj uspjeli su pobijediti samo Angolu. Na ovogodišnji SP plasirali su se kao srebrni s azijskog prvenstva. Izbornik im je Islanđanin Aron Kristjansson koji je vodio Island na Europskom prvenstvu u Poljskoj 2016. godine. Bio je trener Koldinga, Aalborga, Hannovera.

>> Pogledajte hrvatske navijače uoči Makedonije

Rukometaši Hrvatske susreli su se s azijskim reprezentacijama deset puta na svjetskim prvenstvima. Pobjeđivali smo redom Kinu (1997. u Japanu), Kuvajt (1999. u Egiptu), Saudijsku Arabiju (2003. u Portugalu i 2017. u Francuskoj), Japan (2005. u Tunisu i 2019. u Njemačkoj), Južnu Koreju (2007. u Njemačkoj i 2009. u Hrvatskoj), Iran (2015. u Kataru). Izgubili smo samo jednom, od Južne Koreje na SP-u 2001. godine – 33:38 kada nam je Yoon postigao 16 pogodaka.

– Probat ćemo protiv Bahreina što više odmoriti ključne igrača jer nas odmah dan kasnije čeka Španjolska koja danas igra s Makedonijom i držim da će se dobro namučiti – rekao je Lino Červar, izbornik Hrvatske.  

>> Pogledajte hrvatske navijače uoči Islanda

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije