Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPIS Izbornik odredio igrače koji će u Splitu nastaviti pripreme za Svjetsko prvenstvo

Lino šokirao Vukovića i Bičanića

30.12.2008.
u 19:19

Po imenima vrlo jak sastav mogao bi se složiti od igrača koje je izbornik Lino Červar otpisao za završni, splitski dio priprema za Svjetsko prvenstvo.

- Pardon, nisu otpisani već su stavljeni na čekanje - reći će izbornik Červar.

- S obzirom da smo svi jedan tim, da svih 28 igrača sudjeluje u ovom projektu, ti igrači imaju zadatak samostalno trenirati kako bi bili spremni u svakom trenutku priključiti se reprezentaciji i zaigrati na SP-u - zaključio je izbornik.

Još petorica na tribinu
Dakle, Červar je nakon posljednjeg treninga u 2008. godini, u Kutiji šibica u pričuvu stavio sljedećih sedam igrača: vratari Vjenceslav Somić i Mate Šunjić, krila Mirza Džomba i Ljubo Vukić, kružni napadač Zvonimir Kapular te vanjski igrači Damir Bičanić i Drago Vuković.

- Moram napomenuti da niti jedan igrač nije otpao zato što je loš rukometaš, naprotiv. Sve su to odlični igrači, ali stručni stožer je nakon duge analize došao do zaključka da su oni za sada prekobrojni.

Još je nakon svega najmanje iznenađenje izostanak Mirza Džomba. Ali brojne navijače, koji su i u subotu u Areni zazivali nekad najbolje krilo svijeta, može utješiti činjenica da, kao i preostalih šest igrača, nije definitivno otpao. Kad bi se Hrvatska plasirala u polufinale ne bi bilo nikakvo čudo da ga Červar aktivira jer napor jedne utakmice može podnijeti.

Izbornik će za prvi krug morati prijaviti 16 igrača, što će učiniti 15. siječnja, dan prije prve utakmice s Južnom Korejom. Što znači da će od trenutačnih 21 još petorica morati na tribinu. No, za drugi krug opet može prijaviti nekog od ‘otpisanih’.

Nimalo lak posao, ali na neki način i slatke muke za Červara. Jer kad ni među 20 ne mogu ući igrači koji sasvim solidno igraju u Ademar Leonu i Gummersbachu, znači da je konkurencija oštrija nego ikada.

Od igrača koji su ostali nekima je možda najveće iznenađenje Jakov Gojun, igrač s kojim Slavko Goluža radi u Sisciji. No, taj se Gojun sjajno nosio u obrani protiv Rusije, što nije nebitno kad nema Dominikovića. A Gojun je i dio novog vala hrvatskog rukometa koji je s izbornicima Smajlagićem, Golužom i Canjugom osvojio brojne medalje na velikim natjecanjima u mlađim kategorijama. Lino je očito osjetio da dolazi njihovo vrijeme.

Sav teret na Duvnjaka
Posljednji trening u 2008. odradio je i Ivano Balić, no trčao je zasebno i nema zasad naznake da bi mogao igrati barem posljednju pripremnu utakmicu protiv Slovenije 9. siječnja. Što znači da će sav teret u organizaciji igre spasti na Duvnjaka i Josipa Valčića. Možda je u takvoj situaciji prednost ipak trebao dobiti Vuković koji je na velikim natjecanjima od OI u Ateni 2004. No, Červar najbolje zna.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije