Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSLAVLJENI TRENER

Lino Červar u Umagu primio nagradu za životno djelo

Lino Červar
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
31.12.2020.
u 14:33

Lino Červar kazao je kako je iznimno ponosan na ovu nagradu jer ona dolazi iz rodnoga grada.

Izborniku hrvatske rukometne reprezentacije Umažaninu Linu Červaru uručena je u četvrtak nagrada za životno djelo shodno odluci umaškog gradskog vijeća, izvijestili su iz Grada Umaga.

Naime, s obzirom na posebnu godinu kojom je zavladala korona kriza, ovogodišnja svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Umaga, koja se tradicionalno održava 6. svibnja, povodom Dana Grada, nije se održala te stoga nije bilo prilike da se nagrada za životno djelo svečano uruči višestrukom osvajaču medalja, izborniku hrvatske rukometne reprezentacije Linu Červaru. 

Stoga su umaški gradonačelnik Vili Bassanese i predsjednik Gradskog vijeća Jurica Šiljeg nagradu uručili danas, kojom je, kako su naveli, "na najljepši i najpozitivniji način zaokružena ova godina".

Kako stoji u obrazloženju odluke, Lino Červar svoju je rukometnu karijeru započeo 1974., a najveća postignuća vežu ga za hrvatsku rukometnu reprezentaciju koju je vodio osam godina, a koja je u to vrijeme ostvarila velike uspjehe i primila brojne medalje.

Na Svjetskom prvenstvu u Portugalu 2003. hrvatska reprezentacija osvojila je zlatnu medalju, a isto je odličje osvojila i na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. Na Svjetskom prvenstvu u Tunisu 2005. te u Hrvatskoj 2009. "kauboji" su pod vodstvom Lina Červara osvojili srebro, dok je na europskim prvenstvima u Norveškoj 2008. te u Austriji 2010. Hrvatska osvajala srebrne medalje.

Osim toga, Lino Červar ima i tri medalje s Mediteranskih igara, a u svom novom izborničkom mandatu na klupi Hrvatske prošle godine je na Europskom prvenstvu u Austriji, Norveškoj i Švedskoj još jednom osvojio srebrnu medalju. 

"Kroz cijelu svoju profesionalnu karijeru s ponosom je isticao pripadnost Umagu te time promovirao grad u kojem je započeo svoj profesionalni put, a kao najuspješniji izbornik hrvatske rukometne reprezentacije svojim umijećem i ostvarenim uspjesima u sportu oduvijek je bio ponos Umaga i Umažana", naglasio je umaški gradonačelnik Vili Bassanese, dok je izbornik Lino Červar kazao kako je iznimno ponosan na ovu nagradu jer ona dolazi iz rodnoga grada.   

Lino Červar se trenutačno s hrvatskim rukometašima nalazi na pripremama u Poreču uoči Svjetskog prvenstva koje će se održati u Egiptu od 13. do 31. siječnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije