Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPEKTAKL Počinje veliki međunarodni rukometni turnir u Grazu

Lino Červar prvi put na Irfana Smajlagića!

27.11.2008.
u 18:25

Od petka do nedjelje u Messe dvorani u Grazu, kapaciteta 5000 gledatelja, održava se spektakularni rukometni turnir na kojem sudjeluju prvi i drugi s posljednjeg europskog prvenstva, Danska i Hrvatska, prvak Afrike Egipat i domaćin Austrija.

Bez Balića, Laca...
Austrijancima će to biti prva prava provjera uoči europskog prvenstva koje će se 2010. godine održati u pet gradova. Za turnir je već do četvrtka prodano 4500 ulaznica, što znači da će dvorana sva tri dana bitri dupke puna! Domaćini se najviše vesele dolasku hrvatske reprezentacije koja u Austriji ima mnogo poklonika.

- Nažalost, ne možemo se domaćinu sljedećeg europskog prvenstva predstaviti u najjačem sastavu. Zbog raznoraznih razloga ovdje neće biti naših udarnih igrača - Balića, Metličića i Lackovića. Nema ni Duvnjaka, Zrnića, Vukovića. Za nas će turnir biti radni. Za neke igrače turnir će biti provjera mogu li uopće kandidirati za svjetsko prvenstvo - istaknuo je Lino Červar, izbornik reprezentacije.

Zanimljivo je da je Hrvatska s Austrijom posljednji put igrala 1998. godine u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Egiptu.

Boldsen kao Džomba
Koliko god teško bilo, Austrijancima je cilj barem početi se pojavljivati na velikim natjecanjima, a u tu svrhu doveli su islandskog trenera Dagura Sigurdssona koji je u svom mandatu uspio čak pobijediti Njemačku, doduše u prijateljskoj utakmici.

Hrvatska nije jedina s problemima, pa tako na turnir Danci također neće doći u najjačem sastavu, kao što domaćini najavljuju. Kasper Nielsen i Lars Jörgensen liječe ozljede, a nakon OI i Danskoj se dogodio “slučaj Džomba”. Najbolji igrač obrane, srednji vanjski igrač Barcelone Joachim Boldsen odustao je od igranja za reprezentaciju.

Prvu utakmicu na turniru Hrvatska će igrati protiv Egipta.

- S obzirom na to da su oni u punom sastavu, a da smo mi oslabljeni, oni su favoriti u toj utakmici - istaknuo je izbornik Lino Červar.

Prvi put će na suprotnim stranama stajati Červar i Irfan Smajlagić koji su zajedno na klupi našoj reprezentaciji donijeli svjetsko zlato 2003. godine, olimpijsko zlato 2004. i svjetsko srebro 2005. godine.

Turnir u Grazu bit će generalna proba RTL televizije koja će izravno prenositi sve tri utakmice naše reprezentacije. Filip Brkić i Vlado Šola bit će komentatori.

- Baš se radujem. Vjerujem da će gledatelji biti zadovoljni mojim komentarima. Nadam se da će naši dečki dobro igrati i osvojiti prvo mjesto bez obzira na to što su oslabljeni - rekao je Šola.

Raspored utakmica:
1. kolo: Hrvatska - Egipat (17.45), Austrija - Danska (20.15)
2. kolo: Danska - Egipat (16.10), Hrvatska - Austrija (20.15)
3. kolo: Austrija - Egipat (14), Hrvatska - Danska (15.50)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije