Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI IZBORNIK

Lino Červar na mukama: Strepit ću sljedeća dva tjedna

14.12.2019.
u 23:33

– Sada je samo bitno da se Duvnjak dodatno ne ozlijedi u sljedeća dva tjedna koliko još traje njemačka liga do stanke. No strepit ću svaki vikend i za ostale naše igrače – istaknuo je Červar.

Dobra vijest za Linu Červara stigla je jučer iz Berlina. Tamo su u derbiju njemačke lige igrali domaći Füchse i Kiel. Berlinske “lisice” pobijedile su “zebre” iz Kiela (29:28), a dobra vijest što je najbolji igrač susreta bio Domagoj Duvnjak.

Kapetan hrvatske reprezentacije postigao je sedam pogodaka za Kiel i začuđujuće je kako se brzo vratio na parket nakon neugodne ozlijede.

– Čuo sam se s Domagojem prije tjedan dana i već mi je tada potvrdio da će biti spreman za taj susret protiv Füchsea. Domagoj je pravi kapetan. On se nikad ne štedi, pogotovo kad igra za Hrvatsku – istaknuo je Lino Červar, izbornik hrvatske reprezentacije.

Duvnjak je ove sezone za Kiel u prvenstvu odigrao 13 utakmica, četiri manje od ostalih. Trenutačno je šesti strijelac kluba, iza Ekberga, Reinkinda, Jacobsena, Pekelera i Wienceka s 33 postignuta pogotka. Duvnjak je na 94. mjestu strijelaca Bundes lige, a najbolji Hrvat je Šime Ivić, desni vanjski Erlangena. Povremeni hrvatski reprezentativac postigao je 62 pogotka u 15 utakmica.

– Sada je samo bitno da se Duvnjak dodatno ne ozlijedi u sljedeća dva tjedna koliko još traje njemačka liga do stanke. No strepit ću svaki vikend i za ostale naše igrače – istaknuo je Červar.

Kakva je situacija s Igorom Karačićem, srednjim vanjskim koji igra za poljski Kielce?

– Njegova ozljeda je takve prirode da samo mora mirovati. Vjerujem da će doći na drugu fazu priprema u Poreč, od 26. do 31. prosinca – rekao je Červar.

Cindrić?

– Čuo sam se s njim prije nekoliko dana i bit će u redu. U klubu, Barceloni, trenutačno ga štede jer nema potrebe da igra protiv slabijih suparnika – rekao je Červar i dodao:

– Najveći problem mi je Musa. Njegovo istegnuće ligamenata nešto je za što se ne može sa sigurnošću reći da će biti u redu. On je ključni igrač naše obrane i, ako ne bude mogao igrati, on će nam najviše nedostajati – zaključio je izbornik.

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
18:31 15.12.2019.

Gospon Červar,vrijeme je za mirovinu. Hvala na svemu.

ČI
čikaga3
09:43 15.12.2019.

Mi strepimo otkad su uzeli ponovno Dedu za izbornika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije