Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mago di Umago

Lino Červar: Balić zaslužuje dostojanstven oproštaj

'31.01.2010., Bec, Austrija - Rukometna utakmica Europskog prvenstva, finalni susret izmedju Hrvatske i Francuske.Lino Cervar. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
Antonio Bronić/Pixsell
12.12.2012.
u 22:00

I Goluža i Balić moji su igrači, teško mi je svrstati se, kaže Lino Červar

Jedan od rijetkih naših trenera koji se mogao nositi s teškom naravi Ivana Balića bio je Lino Červar. Mago di Umago je s Balićem osvojio sedam od svojih devet medalja. Daleko od toga da nije bilo razmirica između njih dvojice, posebice pri kraju Červarova mandata, ali su obojica to vješto skrivala od javnosti.

– Bio sam trener i Goluži i Baliću i ne bi bilo u redu da se sad stavljam na stranu jednog ili drugog. Obojica su bili važni igrači jedne sjajne generacije – istaknuo je Lino Červar te nastavio:

– Slavko Goluža kao izbornik ima pravo zvati one igrače za koje misli da mu za određeno natjecanje trebaju. Znate, svaki trener ima neku svoju viziju i to treba poštovati. Kada sam pomladio reprezentaciju za Europsko prvenstvo u Austriji 2010. godine, u medijima su me dosta kritizirali. Znao sam da idem u rizik, ali sam imao viziju. I što se dogodilo? Osvojili smo srebrnu medalju s reprezentacijom koja je po prosjeku godina bila uvjerljivo najmlađa – istaknuo je Červar.

Nakon pomlađivanja reprezentacije Červar je otišao, a naslijedio ga je Goluža, koji se sa tri natjecanja vratio s dvije medalje.

Jubilej obilježen zlatom

– Uvjeren sam da ćemo biti na postolju i na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj – rekao je Červar.

U siječnju iduće godine bit će točno deset godina od osvajanja naslova svjetskog prvaka.

– I taj jubilej obilježit ćemo medaljom, i to zlatnom. A ja ću prirediti skromnu proslavu na sjećanje na te divne portugalske dane – rekao je Lino.

Vratimo se na Balića, nije baš bilo zgodno da ga se ne uvrsti na popis od 28 igrača.

– Ne bih to komentirao. Goluža stoji iza svog izbora i odgovoran je za sve svoje postupke. Činjenica je da Ivano Balić, kao i svi oni prije njega koji su osvajali medalje za Hrvatsku, imaju pravo na dostojan oproštaj – rekao je Červar, koji će posjetiti reprezentaciju na završnim pripremama uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo.

– S obzirom na to da su pripreme u mojemu rodnom Umagu, red je da dođem pozdraviti svoje dečke i poželim im sretan put – zaključio je Červar.

Komentara 4

Avatar Bell940
Bell940
09:13 13.12.2012.

Balić je zaslužio da se zaboravi na njega, njegovo ponašanje na OI i mješanje u izbornikov posao je logićna posljedica. Balić nije i neće doživljavati Golužu kao autoritet a Goluža ako hoće da drugi igrači igraju mora maknuti Balića. Treba napraviti neku revijalnu tekmu gdje su buju bivši zaslužni kauboji oprostili repke. Podržavam trenera i njegova je zadnja

DU
Deleted user
22:43 12.12.2012.

Lino Červar je car, Balić je rukometni genije!

QU
QuickPlayer
22:30 12.12.2012.

Lako je odlučiti se. Možda je Balić izuzetno težak čovjek, a Goluža je možda ljubičica. Balić je ipak rukometni Amadeus (kao nekad Dražen petrović u košarci), bivši najbolji igrač na svijetu, a Goluža, iako nekad odličan igrač, ni blizu Baliću. Možda je Goluža najbolja osoba na svijetu, ali u rukometu nije usporediv s Balićem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije