Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Engleska liga

Lingard spasio crvene vragove, Unitedu samo bod protiv Burnleyja

Manchester United - Burnle
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
26.12.2017.
u 18:30

Chelsea je do pobjede protiv Brightona stigao golovima dvojice španjolskih igrača Alvara Morate i Marcosa Alonsa

Aktualni engleski nogometni prvak Chelsea u susretu je 20. kola Premier lige na svom Stamford Bridgeu svladao Brighton and Hove Albion s 2-0 (0-0), a kako je Manchester United istovremeno na Old Traffordu odigrao 2-2 (0-2) protiv Burnleya razlika između drugog Uniteda i trećeg Chelseaja je smanjena na jedan bod.

Chelsea je do pobjede protiv Brightona stigao golovima dvojice španjolskih igrača u svojim redovima, Alvara Morate (46) i Marcosa Alonsa (60).

Manchester United - Burnle
1/5

Burnley je na poluvremenu vodio s 2-0 protiv Uniteda zahvaljujući Barnesu (3) i Defouru (36), a posebno je atraktivan bio drugi pogodak postignut iz slobodnog udarca s gotovo 30 metara. Ipak, domaći sastav se spasio poraza u nastavku, a dvostruki strijelac za crvene vragove bio je Lingard (53, 90+1).

United sada ima 43 boda, a Chelsea 42. Na vrhu je Manchester City, koji će svoj susret 20. kola u gostima protiv Newcastle Uniteda odigrati u utorak, s 55 bodova. Burnley je sedmi s 33 boda, a Brighton 12. s 21.

Igrač Tottenhama Harry Kane zabio je u utorak rekordni 38. gol u Premier ligi u 2017. godini u utakmici protiv Southamptona na stadionu Wembley, srušivši tako 22 godine star rekord kojeg je do danas držao bivši engleski napadač Alan Shearer, a usto je prestigao i Lionela Messija na ljestvici najboljih strijelaca Europe u kalendarskoj godini.

Napadač engleske reprezentacije 24-godišnji Kane je na utakmici protiv Southamptona, koja je završila rezultatom 5-2, upisao hat trick. Prvi gol zabio je nakon asistencije Christiana Eriksena u 22. minuti, zahvaljujući čemu je prestigao Shearera i njegovih 36 golova iz 1995. godine, a onda je u 39. minuti drugi put zatresao suparničku mrežu, stigavši do 37. gola u jednoj kalendarskoj godini. Treći gol zabio je u 67. minuti susreta za vodstvo Tottenhama od 5-1. Druga dva gola za Tottenham zabili su Dele Alli i Heung-Min Son. Strijelci za goste bili su Boufal (64) i Tadić (82).

Sigurno je i da će Kane ovu godinu završiti kao najbolji strijelac u Europi s ukupno 56 golova (klub i reprezentacija).

Naime, engleski reprezentativac je prestigao Lionela Messija (54 golova, Barcelona i Argentina)  i trio s po 53 gola kojeg čine Robert Lewandowski (Bayern i Poljska), Cristiano Ronaldo (Real Madrid i Portugal) te Edinson Cavani (Paris SG i Urugvaj), a utakmice u njihovim ligama u Španjolskoj, Njemačkoj i u Francuskoj, na rasporedu su tek poslije Nove godine.

Tottenham je sada četvrti s 37 bodova, dva manje uz utakmicu manje ima peti Liverpool, a tri manje uz također utakmicu manje šesti Arsenal. Southampton je 14. s 19 bodova.

Nikola Vlašić nije konkurirao za nastup u dresu Evertona koji je na gostovanju kod West Bromwich Albiona odigrao 0-0. Deveti Everton sada ima 27 bodova, dok je WBA i dalje pretposljednji, 19. s 15 bodova.

U srijedu igraju Newcastle - Man. City, a u četvrtak Crystal Palace - Arsenal.

Manchester United - Burnle
1/24

Komentara 1

UM
umnjak
20:50 26.12.2017.

Mourinho je stvarno smijesan trener. Kaze malo je 300 mijuna funti potrositi na pojacanja za konkurirati za naslov. Cijela momcad Leicestera vrijedi upola manje. Koji fejker.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije