Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA PROMJENA

Lijepa Hrvatica prekrižila Lijepu Našu i promijenila državljanstvo

Matea Pletikosić
Foto: Facebook
1/2
19.11.2020.
u 17:47

Pletikosić je jedina debitantkinja među 19 pozvanih igračica, a tamošnji savez navodi da je "dobila crnogorsko državljanstvo i dozvolu Svjetske rukometne federacije (IHF) i Europske rukometne federacije (EHF) da obuče dres s grbom naše države."

Izbornik ženske rukometne reprezentacije Crne Gore Per Johanson objavio je širi popis igračica za Europsko prvenstvo koje se u prosincu igra u Danskoj, a nama je zanimljivo da se na njemu nalazi i Matea Pletikosić.

Pletikosić je jedina debitantkinja među 19 pozvanih igračica, a tamošnji savez navodi da je "dobila crnogorsko državljanstvo i dozvolu Svjetske rukometne federacije (IHF) i Europske rukometne federacije (EHF) da obuče dres s grbom naše države."

Ova hrvatska rukometašica je 2015. kao 17-godišnjakinja došla u Budućnost, nakon što je bila najbolji srednji vanjski Europskog kadetskog prvenstva u Sjevernoj Makedoniji. Ispunjava sve uvjete da igra za Crnu Goru, a danas nastupa za slovenski Krim.

Inače, Pletikosić bila ključna igračica Hrvatske u kadetskoj dobnoj kategoriji. Igrala je za Hrvatsku na Europskom i Svjetskom prvenstvu. Nakon toga za Hrvatsku nije nastupala od ljeta 2016., a više je od tri godine bila registrirana za Budućnost, što je bio preduvjet da može promijeniti sportsku nacionalnost.

Nenad Šoštarić, izbornik naše seniorske reprezentacije, zvao je Pletikosić u rujnu 2017. kako bi igrala protiv Švicarske. No, rekla mu je tada da ne želi igrati za Hrvatsku.

– Postoji u Savezu njezina pisana izjava o tome da ne želi igrati za Hrvatsku. Za mene je tada sve bilo jasno. Zašto da ubuduće zovem nekoga tko ne želi igrati. Na temelju te njezine izjave više je nisam pozivao. No, onda se u ožujku predomislila i rekla kako bi željela igrati za Hrvatsku. Za mene je to bio znak da je zovem. Pokazala je želju i rekao sam sebi – zašto ne. I bilo je u planu da igra kvalifikacije protiv Islanda i Turske za odlazak na EP. No, kako su te utakmice trajno odgođene zbog pandemije, bila bi sigurno na popisu za Europsko prvenstvo na koje smo se plasirali i koje će se igrati u prosincu – rekao je Šoštarić.

Ključne riječi

Komentara 20

TO
Tomisl
18:31 19.11.2020.

Konaćno , što je manje negativaca i mrzitelja naše lijepe Domovine tim bolje.

BE
berija
18:21 19.11.2020.

Sretno joj bilo, ali neka vrati i državljanstvo.

DE
DeGogi
08:18 20.11.2020.

Za Crnu Goru (to su ono koji su prije mislili da je Dubrovnik njihov) sam čuo ali za nju do sad još ne. Nije bilo boljih nacija ili joj sposobnosti nisu dovoljne za neku drugu državu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije