Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ništa od nogometa u Francuskoj

Ligue 1 objavila kraj sezone? PSG spreman na drastične poteze zbog Lige prvaka

PSG
Foto: Reuters/Pixsell
29.04.2020.
u 14:14

- Sezona profesionalnog sporta 2019./20., posebno nogometnog, neće se moći nastaviti. Ne postoje uvjeti za velike sportske događaje, uključujući i nogomet do rujna, čak i iza zatvorenih vrata - izjavio je francuski premijer.

Francusko nogometno prvenstvo prekinuto je nakon što je premijer Edouard Philippe objavio kako sportski događaji neće biti dozvoljeni, a šampionska titula neće biti dodijeljena. Ipak o svemu tome raspravljat će i odlučiti Izvršni odbor Francuske nogometne lige (LFP) u četvrtak.

- Sezona profesionalnog sporta 2019./20., posebno nogometnog, neće se moći nastaviti. Ne postoje uvjeti za velike sportske događaje, uključujući i nogomet do rujna, čak i iza zatvorenih vrata - izjavio je francuski premijer.

Ligue 1 tako bi bila prva od pet velikih europskih liga koja je objavila kraj za ovu sezonu.  Odluka je to koju Uefa ne podupire jer tražila je od nacionalnih saveza da pokušaju završiti svoje sezone. U Francuskoj to izgleda neće biti moguće.

No, iako se prvenstvo možda ne nastavi i bilo kakvih sportskih aktivnosti neće biti do rujna, nadaju se povratku Lige prvaka u čije se četvrtfinale plasirao i PSG. Pariški klub spreman je utakmice elitnog natjecanja igrati bilo gdje pa čak i u inozemstvu, potvrdio je to prvi čovjek kluba Nasser Al-Khelaifi.

- Računamo na igranje u završnoj fazi Lige prvaka. Ako nije moguće da igramo u Francuskoj, igrat ćemo u inozemstvu. Garantirat ćemo sigurnost i najbolje uvijete za igrače i stručni stožer - rekao je Al-Khelaifi.

Inače već otkazivanjem nastavka prvenstva zbrajaju se novčani gubici u svima klubovima Ligue 1. Prekid sezone koštat će između 100 i 200 milijuna eura zbog televizijskih prava, kao i gubitka od sponzora i prodaje ulaznica, ali znatno je to manja svota koja bi bila u drugim atraktivnijim ligama poput engleske, njemačke, španjolske ili talijanske.

Prvi čovjek La Lige nedavno je izjavio kako bi prekid sezone tamo koštao gotovo milijardu eura, isto je i u Engleskoj...

Ključne riječi
PSG

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije