Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAHTJEV IHF-a

Leon Kalin: Arena mora imati generalnu probu

17.12.2008.
u 12:00

Delegacija Međunarodnog rukometnog saveza održala je sastanak u Zagrebu s Organizacijskim odborom Svjetskog prvenstva. Šef delegacije Leon Kalin bio je vrlo zadovoljan.

- Već sada mogu reći da je Hrvatska napravila veliki posao i sve je izvjesnije da će biti odličan organizator SP-a - rekao je Kalin, koji je obišao već sve dvorane.

- Prošli petak bio sam u Splitu, dvorana je sjajna, sagrađena je mjesec dana prije roka. Varaždinska i porečka dvorana su također otvorene, osječka je gotova i ostala je još samo formalnost otvaranja.

Najvažnija je Arena Zagreb, zbog koje je nakon posljednjeg Kalinova posjeta izbio problem s dvoranom za zagrijavanje igrača.

- Taj je problem riješen. Gradonačelnik Bandić je u pravu kad kaže da je Arena građena prema nacrtima koje je IHF vidio i moram reći da ni mi iz IHF-a tada nismo bili najpažljiviji. Kao novi čovjek, morao sam ukazati na taj nedostatak. Ali nema razloga da se ne igra u Areni.

No, Kalin inzistira da se u najvećoj i najvažnijoj dvorani prvenstva održi generalna proba.

- Imam informaciju da 15. prosinca Zagreb preuzima od Ingre dvoranu na upravljanje. U HRS-u se još bore da Arenu otvore 28. prosinca susretom s Rusijom. Nadam se da će Zagreb naći volju za taj događaj.

Na sastanku je dovedena u pitanje premijera pametne rukometne lopte jer nije testirana na nekom manjem natjecanju, a danska tvrtka ne može jamčiti uspjeh.

Istekao je i rok za akreditiranje, stigla su čak 1032 zahtjeva iz 48 zemalja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije