Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Specijalist za čuvanje najopasnijih

Leko: Ne lomim kosti k'o Englezi

'                               '
''
18.09.2011.
u 08:42

I dva dana nakon utakmice Dinamo – Real Madrid vodeći europski sportski dnevni listovi bavili su se razmaženim Cristianom Ronaldom i "grubijanom" – Jerkom Lekom.

Lakše je bilo čuvati Cristiana nego prići budućoj supruzi Gađao sam loptu, ali sam ga zahvatio stražnjim dijelom đona, očešala su ga zadnja 2-3 krampona, sasvim nenamjerno. I krv nije potekla odmah jer, da jest, sigurno bih dobio crveni karton - detaljno opisuje Jerko Leko sudar s Cristianom Ronaldom

I dva dana nakon utakmice Dinamo – Real Madrid vodeći europski sportski dnevni listovi bavili su se razmaženim Cristianom Ronaldom i "grubijanom" – Jerkom Lekom.

– Zvali su me iz Marce i iz L'Equipea, svima sam opisao taj svoj famozni duel s Ronaldom. Nazvao me moj prijatelj Gerrard Lopez, bivši igrač Barcelone, smijao se, zezao, a Francuzi su napisali: "Leko nastavlja u svom stilu". Imaju me na zubu odavno zbog žutih kartona, u jednoj sezoni bio sam u toj kategoriji rekorder lige, prestigao čak i najoštrijega igrača lige Cobosa iz Nice – kazuje Jerko Leko, jedan od junaka utakmice s Realom.

Jeste li ikada u karijeri dobili crveni zbog gruboga prekršaja?

– Jednom, dok sam bio u Monacu. Bio sam nervozan i frustriran što nisam igrao od početka i, kada sam ušao u igru, nagazio sam jednog njihova igrača. Zaslužio sam crveni. Međutim, iako moji startovi nisu nimalo nježni, nikada nikoga nisam ozlijedio. Ne lomim kosti, k'o oni Englezi!

Ali, znali ste se pokefati na treninzima, u Kijevu i Monacu.

– U Kijevu me nije trpio Brazilac Kleber, pa je na mene nasrnuo nakon jednoga moga čvršćega starta, a u Monacu je na mene skočio Menez, bez razloga, pa ga je trener udaljio s treninga. S njim sam, međutim, sve izgladio, imali smo dobar odnos. Ma znate, to su ti fini igrači, koji ne podnose malo čvršću igru, odmah gube živce.

Ima li takvih u Dinamu?

– Tu nisam toliko agresivan na treningu. Kruno poludi na svaki nepotreban start, moramo čuvati jedan drugoga, svaki nam je igrač dragocjen.

Već ste se specijalizirali za čuvanje velikih igrača, poput Ronalda.

– U Francuskoj sam nekoliko puta čuvao Nasrija, tada igrača Marseillea. Bila je to naša taktika, ukližeš mu dva puta malo jače, i on više nakon toga ne postoji na terenu. Kad sam igrao za kijevski Dinamo, na utakmici protiv Intera stavio sam u mali džep Turčina Emrea, a protiv Villarreala čuvao sam Riquelmea. Misija je bila uspješna, toliko sam ga isprovocirao da je izgubio živce, opalio me bez lopte i dobio crveni karton.

To je bila taktika i za Cristiana?

– Pa da, znali smo da će se kad-tad "isključiti" iz igre. Nakon onog mog starta više je mislio o tom svom zglobu nego o igri. Bio je jako nervozan, pokazivao je zglob sucu, bunio se... Očito sam uspio u svojoj namjeri, ali ona nikada nije bila ozlijediti Ronalda.

 

Svadba će sljedećeg ljeta

Igrali ste i protiv jačega Reala.

– U Kijevu smo prije sedam godina odigrali 2:2, a za njih su igrali Roberto Carlos, Figo, Zidane, Ronaldo, Raul, Guti... Ali, tada je Dinamo iz Kijeva bio tako jak da smo si mogli priuštiti da presingom stisnemo Real, pa smo poveli 2:0. Ali, izvukli su nam se, a u uzvratu su nas pobijedili 1:0, zabio nam je Owen.

Koliko vam je u pripremi za Real pomogla seansa s bioenergetičarom?

– Prvi sam put sada imao to iskustvo. Nisam pobornik toga, ali pristao sam, zašto ne?! Čovjek je sa svakim igračem proveo nekoliko minuta nasamo, odradio svoje i otišao. Ne mogu reći da mi je nešto značajno pomoglo.

Vaša djevojka Iva bila je na utakmici s Realom.

– Kaže da je ponosna na mene, i nju smo ugodno iznenadili. Neki njezini prijatelji strahovali su da ćemo dobiti 2-3 komada.

Veza s Ivom Šarić traje već 3,5 godine. Upoznali su se u Zagrebu.

– Bio sam vani i istu večer susreli smo se na dva različita mjesta. Međutim, nisam imao dovoljno hrabrosti tu večer nešto poduzeti, broj telefona dobio sam tek poslije.

Lakše je bilo čuvati Cristiana Ronalda nego prići budućoj supruzi?

– Ha, ha, baš tako je bilo.

>>> Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista.

Komentara 26

NE
neverane
17:49 18.09.2011.

Ne beri brigu Leko.Tog napirlitanog baletančića si stavio u mali džepić,a on kao pravi nesportaš neka kukuriče svojoj materi.

OB
-obrisani-
08:57 18.09.2011.

>:-)) Jerko L. je car... Znam da nemoze bez zutih kartona ali da je nakog namjerno ozlijedio , nije... Nije grubijan iako se nekima u prvom trenu tako cini...

KL
klubuhb1
11:53 18.09.2011.

Ha, kostolomac i plavuša, a šta san vam ja reka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije