Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSJEĆA SE DOBRO

Legendarna Milka u 92. godini iz bolnice poručila: Neće me korona pobijediti

Milka Babović
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
30.10.2020.
u 12:47

Baveći se atletikom osvojila je brojne naslove i srušila čak 25 državnih rekorda. Bila je višestruka prvakinja Jugoslavije te dvostruka studentska prvakinja Europe (1953. Dortmund, 1957. Pariz).

Televizijska sportska novinarka Milka Babović proslavila je 92. rođendan, nažalost u Kliničkoj bolnici Dubrava jer je prije dva tjedna utvrđeno da je zaražena koronavirusom. Zasad se osjeća dobro i vjeruje da će se potpuno oporaviti. Vedra duha je poručila: “Neće me korona pobijediti”. Uostalom, uvijek je bila veliki borac, još od vremena kada je trenirala atletiku.

Milka Babović rođena je 1928. godine u Skoplju. Osnovnu školu i gimnaziju pohađala je u Sarajevu, poslije Drugog svjetskog rata živjela je u Rumi i Beogradu, a u Zagreb došla je 1948. godine. Atletikom se počela baviti 1945. godine na natjecanju u krosu održanom u Srijemskoj Mitrovici.

Baveći se atletikom osvojila je brojne naslove i srušila čak 25 državnih rekorda. Bila je višestruka prvakinja Jugoslavije te dvostruka studentska prvakinja Europe (1953. Dortmund, 1957. Pariz). Trener joj je bio pokojni Žarko Susić, a kasnije i suprug.

Novinarstvom se počela baviti 1949. godine. Jedna je od osnivačica i dugogodišnjih urednica sportske redakcije tadašnje Televizije Zagreb. Uzor joj je u novinarskim počecima bio Hrvoje Macanović, poznati sportaš i novinar. Legendarni su bili njezini TV prijenosi umjetničkog klizanja pa i ovakvje rečenice: “Za gledatelje koji imaju crno-bijele televizore, Sandra Dubravčić nastupa u plavo-zelenoj haljinici...”. U malom prstu znala je što je “aksel”, što je ”lutz”...

Izvan atletike i novinarstva, nastupala je u zabavnoj emisiji “Obraz uz obraz” 1973. godine te punih sedam godina kao sutkinja u TV showu “Ples sa zvijezdama”. 

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
13:20 30.10.2020.

Bila je legenda u svoje vrijeme! Takva su bila vremena. Poživi nam i pobijedi koronu.

SN
snicl
13:07 30.10.2020.

Normalno,da neće..brzo ste vani:)

RO
romobil
16:59 30.10.2020.

Svako dobro i želje za skoro ozdravljenje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije