Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI SUIGRAČI

Legenda srpskog nogometa o incidentu u Zagrebu: Htio sam likvidirati Hrvata

Hrvatska - Jugoslavija
Foto: Sinisa Hancic/PIXSELL
1/6
19.04.2019.
u 11:21

Tada se u incidentu na terenu našao upravo Jarni koji se našao u konfliktu sa Zoranom Mirkovićem koji je uhvatio našeg igrača za nezgodno mjesto i zaradio crveni karton

Albert Nađ veliko je ime srpskog, ali i europskog nogometa. Tijekom karijere igrao je u Partizanu, Oviedu, Elcheu, Rostovu i Čukaričkom, a dvije sezone proveo je u španjolskom Betisu.

Tamo mu je suigrač bio i Robert Jarni, sjajni Hrvat koji je bio jedan od ključnih igrača brončane generacije iz Francuske, a po mnogima i naš najbolji lijevi bek svih vremena

Upravo je njega Nađ uvrstio u svoju idealnu momčad za Mondo.rs.

"U životu nisam sreo igrača s tako ubitačnim centaršutom iz punog trka. Uvijek sam se pitao kako je moguće da iz svake pozicije uputi loptu koja te pogodi 'u trepavicu'. Bili smo cimeri na putovanjima, a jednom sam ga pitao gdje je naučio tako centrirati. Rekao je da je sve stvar vježbe i napornog rada na treninzima. Spomenuo mi je ime trenera u Hajduku koji mu je otkrio tajne vrhunskog centaršuta, ali sam zaboravio ime. Ostajali su po dva sata poslije treninga, ovaj mu je samo gurao loptu u prostor, a Robert bi centrirao do besvijesti. Nije ni čudo što je taj element igre doveo do savršenstva", rekao je Nađ o Jarniju.  

Prisjetio se tom prilikom i utakmice u Zagrebu između Hrvatske i Jugoslavije 1999. godine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koja je na Maksimiru završila s rezultatom 2:2

Tada se u incidentu na terenu našao upravo Jarni koji se našao u konfliktu sa Zoranom Mirkovićem koji je uhvatio našeg igrača za nezgodno mjesto i zaradio crveni karton.

Nađ je bio veliki prijatelj s Mirkovićem i rekao je kako je u tom trenutku htio zadaviti Jarnija.

– S Mirkovićem sam igrao toliko godina u reprezentaciji. U tom trenutku, na tako važnoj utakmici punoj naboja, da sam mogao, likvidirao bih ga. Rekao sam mu to i na aerodromu kada smo se sreli na putu za Španjolsku – kroza smijeh je dodao Nađ. 

>>> Pogledajte koliko na tržištu vrijede hrvatski nogometaši

Komentara 30

DU
Deleted user
11:38 19.04.2019.

Do kada nas mislite daviti sa srbima?

Avatar kaligulaa
kaligulaa
12:30 19.04.2019.

Koji idiotski članak jbbt.

LJ
ljutko
11:46 19.04.2019.

Legenda, a ja nikad čuo za njega, tada sam dosta pratio nogomet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije