Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REALAN POGLED

Legenda jugoslavenskog nogometa o regionalnoj ligi: 'Zamislite Zvezdu u Splitu'

AC Milan v Bari, Italian Soccer.
Steve Morton/Press Association/PIXSELL
14.05.2021.
u 13:15

- Tko bi upravljao ligom? Tko bi bili suci?

Superliga kao projekt nije uspjela, ali otkako se o njoj priča nikad nije bila je bliže osnivanju, zbog čega ne čudi da se i nakon dvadesetak godina još uvijek priča o zajedničkoj ligi na prostoru bivše Jugoslavije.

Nerijetko se viđene ljude iz ondašnjeg nogometa, ali i legende reprezentacija država nekadašnje Jugoslavije pita što misle o tome. Ovaj put na red je došao Dejan Savičević.

Aktualni predsjednik Crnogorskog nogometnog saveza bio je, kao i uvijek, bez dlake na jeziku.

- Priču potenciraju mediji, ne znam iz kojeg razloga. Vremena su turbulentna čak i nakon poslije toliko godine, strasti se nisu smirile ni s jedne od tri strane. Možete li zamisliti Crvenu zvezdu u Splitu ili Hajduk u Beogradu - izjavio je Savičević za Meridian sport pa nastavio:

- Osim sigurnosnih, tu su i birokratski problemi... Tko bi upravljao ligom? Tko bi bili suci? Nije to isto kao košarka, tamo treba kontrolirati nekoliko tisuća ljudi, a u nogometu 20 do 30 tisuća. Najlakše bi bilo zabraniti je na osjetljivim utakmicama, ali kakvog to ima smisla?

Dao je još jedan argument zašto Crna Gora ili Makedonija ne bi imala nikakve koristi od regionalne lige.

- Pa Budućnost ili Vardar nikad ne bi ušli u Europu. Teško da bi itko uspio kraj "velike četvorke" (Dinamo, Hajduk, Partizan i Crvena zvezda, op.a.)...

Komentara 15

BE
berija
13:31 14.05.2021.

Dakle, Savićević realno kaže ništa od takve lige. Zašto stalno govorimo o bivčoj Jugi? Zašto ne bi bila recimo liga Austrija-Slovenija-Mađarska-Hrvatska. I mi smo bili u zajedničkoj državi.

RE
RedTree
13:41 14.05.2021.

Ne, hvala, uostalom košarkaška liga nam je lijepo uništila košarku. A da ne pričamo kako jedan klub mora biti prvak, tako bi bilo u nogometu.

DU
Deleted user
19:44 14.05.2021.

treba i madjarsku uvuci i austriju too bi bilo top

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije