Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 200
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKAV MAJSTOR

LeBron ruši i Jordana - igrač kakav još nije viđen

LeBron James
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
29.05.2018.
u 17:29

Svjestan da je na parketu na kojem Boston ni jednom nije izgubio u ovom doigravanju svaki posjed lopte iznimno važan, premda po vokaciji krilni igrač, James je organizirao gotovo svaki napad.

S 35 koševa, 11 skokova i 9 asistencija ugrađenih u sedmu utakmicu finala Istoka protiv Celticsa (87:79), LeBron James odveo je svoje Cleveland Cavalierse u njihov četvrti uzastopni NBA finale.

Može li dostići Jordana?

Svjestan da je na parketu na kojem Boston ni jednom nije izgubio u ovom doigravanju svaki posjed lopte iznimno važan, premda po vokaciji krilni igrač, James je organizirao gotovo svaki napad. To možda jest činilo igru Cavsa statičnom, a neke njegove suigrače statistima, ali se pokazalo dobitnom formulom. Zapravo, to je očito bio jedini način da se nadmudri briljantni mladi trener Celticsa Stevens.
Jer, osim što je “sila prirode”, igrač nevjerojatne snage i eksplozivnosti, LeBron je i autoritet u očima sudaca pa je u završnici susreta znao iznuditi slobodna bacanja, posebice protiv najboljeg Kelta Tatuma (24 koša), koja njegovi suigrači ne bi dobili.
LeBronu će ovo biti osmi uzastopni NBA finale u kojem će pokušati osvojiti četvrti naslov. Po svemu sudeći, LeBron će prestići Michaela Jordana po broju utakmica doigravanja s 30 i više postignutih koševa. Air ih ima 109, a King James jednu manje.
I baš će taj podatak biti jedan od mnogih po kojima će se mjeriti ovu dvojicu. No, nama se čini da se tu mjeri nemjerljivo, jer teško je uspoređivati igrače koji ne igraju u istom vremenu odnosno izravno jedan protiv drugoga. Uostalom, Jordanove su brojke i dalje impresivnije pa je on i dalje onaj kojeg se smatra najvećim svih vremena jer ima 10 naslova najboljeg strijelca NBA lige, ali i devet uvrštenja u najbolju obrambenu petorku lige te šest naslova prvaka.

LeBron James
1/5

S druge strane, 33-godišnji James ima tri naslova prvaka, četiri pehara za najboljeg igrača sezone (jedan manje od Jordana), pet izbora u najbolju obrambenu petorku... King James neće biti nikad slavljen i obožavan kao Jordan, ali je svejedno košarkaš kakvog svijet nije vidio.

Može na svih pet pozicija

Kako po svojoj snazi i pokretljivosti tako i po činjenici da može igrati jednako dobro na svih pet pozicija u momčadi. Nema tog centra kojeg LeBron ne može čuvati, baš kao ni beka koji ga lako može probiti, a znate da se u NBA košarci puno toga mjeri po tome od koga se i kako možete braniti.

Komentara 11

WE
weAreCro
17:37 29.05.2018.

Jedan je MJ...

CR
CRONER
18:06 29.05.2018.

??? Covjek je popusio pet finala, a tata je osvojio svih sest.

AU
austrougarskigeneral
10:15 30.05.2018.

nije bolji od jordana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije