Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽESTOKA AKCIJA

LeBron nagovara Lakerse da dovedu veliku zvijezdu kako bi prestigao Jordana

NBA: Golden State Warriors at Los Angeles Lakers
Robert Hanashiro/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
05.04.2021.
u 07:00

Ovaj dvojac četiri godine zaredom igrao je u finalu NBA lige.

LeBron James će ove godine napuniti 37, što znači da njegov biološki sat u košarkaškom smislu i zato mora požuriti ako karijeru misli završiti s više titula nego Michael Jordan. Zato informacija o dovođenju Stephena Curryja u LA Lakerse ima smisla.

Kao što ima smisla i informacija da ga upravo LeBron nagovara i vrbuje upravu kako bi isposlovala tako nešto. Uostalom, ovo donosi renomirani novinar ESPN-a Brian Windhorst, koji ne bi riskirao reputaciju neprovjerenim tračevima.

Slično je bilo kod dovođenja Anthonyja Davisa i pokazalo se točnim pa očito iza kulisa traju možda najbombastičniji pregovori, bitniji i veći od onih kad je James Harden prelazio u Brooklyn Netse ili Kevin Durant u Golden State Warriorse.

Ovaj dvojac četiri godine zaredom igrao je u finalu NBA lige i Curry je bio triput bolji. Imati ga uz sebe svakako bi olakšalo poziciju Lakersime, ukoliko bi obojicu izbjegle ozljede. Što nije slučaj u posljednje vrijeme jer godine i tempo ostavljaju traga na svima. Na nekima kao Curry ranije, na onima kao LeBron kasnije.

Jordan je osvojio šest titula prvaka u osam godina, nikad nije izgubio u finalu i većina ga još uvijek smatra najboljim svih vremena. James ne skriva da sebe vidi kao odabranog, da se vidi kao uspješnijeg i svjestan je da idola čiji broj nosi na dresu može u raspravama nadmašiti samo ako na kraju, uz mnoge druge statističke pokazatelje, nadmaši i po broju titula.

Trenutno jednu brani s Lakersima, ali ozbiljno se ozlijedio i upitno je hoće li biti spreman za doigravanje. Također, ove godine će izaći i njegov Space Jam, što dovoljno govori o tome da ide Jordanovim smjerom, ali i da želi izaći iz njegove sjene...

Komentara 4

ME
Meazza
00:07 06.04.2021.

Deset sezona je Jordan je najbolji strijelac regularnog dijela lige. Ima bolji prosjek potignutih koševa od LeBrona u odnosu na broj utakmica, te 6 NBA naslova prvaka. Jabbar je igrao do 42. godine. LeBron može i treba još 3 sezone.e. Ostvariv je rekord od najviše postignutih koševa u regularnom dijelu sezone, te možda još 2 prstena. LeBron će na kraju karijere imati ( možda ) 38387 i nešto više koševa, postignutih više od 2000 trica, te ostvarenih 10 000 i nešto više asistencija i skokova. To je statistika regularnog dijela. Kako je ujedno, već sad najbolji strijelac doigravanja svih vremena, to čini legitimnim raspravu tko je najbolji?!

ZO
zoranos
09:53 05.04.2021.

LeBron je jedan od najvećih, ali ostaje činjenica da npr. ovi Lakersi imaju daleko više kvalitetnih igrača nego li su imali Bulsi sa Jordanom.

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
09:16 05.04.2021.

Veliki igrač ali Air Jordan je ipak najbolji ikad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije