Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lawrence Frankopan:

Zbilja sam impresioniran napretkom Borne Ćorića

27.10.2014., Zagreb - Konferencija za medije tenisaca Borne Corica odrzana je u Hotelu Esplanade. Lawrence Frankopan, Borna Coric.    Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
09.04.2015.
u 16:11

Ćorić sigurno u Umagu, a s Čilićem i Wawrinkom se pregovara

Zanat je pekao u IMG-u, jednoj od najvećih sportskih agencija, potom je radio za francuski Lagardere, da bi 2011. utemeljio vlastitu agenciju StarWing Sports. Klijenti su te agencije tenisači Wawrinka, Monfils, Chris Evert i Kristina Mladenović, nogometaši iz BiH Begović i Medunjanin, ali nama je važno da se agencija brine i o našim teniskim biserima Borni Ćoriću, Donni Vekić, Borni Devaldu te o veteranu Goranu Ivaniševiću. No, Londonac hrvatskih korijena Lawrence Frankopan (37), utemeljitelj i direktor StarWinga, odnedavno je i direktor umaškog teniskog turnira. Lovro, kako nam se predstavio, postao je tako neokrunjeni kralj hrvatskog tenisa.

– Teniski turnir Croatia Open u Umagu doživljavam kao veliki projekt i svoj veliki izazov. Želim pridonijeti da se Hrvatska i hrvatski tenis predstave na najbolji način. Turniru je potreban jedan "face lifting", ali ništa spektakularno. Surađivat ćemo s turnirom u Zagrebu, koji se našao u nezavidnoj financijskoj situaciji. Nadam se da se to nama neće dogoditi. Zbog toga što iza nas stoji obitelj Lukšić, ali i zato što Umag nije samo teniski turnir – kaže Frankopan.

Kada mu je Davor Lukšić (unuk Andronica Lukšića) u ime obitelji Lukšić, novih vlasnika Istraturista, ponudio dužnost direktora turnira, nije oklijevao:

– Razmišljao sam samo sekundu. Ipak je ovo velika stepenica u mojoj karijeri i zahvalan sam obitelji Lukšić na povjerenju. Ova se moja dužnost lijepo nadopunjuje s mojim dosadašnjim radom. U hrvatske smo tenisače investirali puno novca.

Borna Ćorić siguran je sudionik ovogodišnjeg Umaga, a kakvi su izgledi da dođe Wawrinka?

– Razgovaramo o tome, iako je termin prilično nezgodan. Turnir se igra na zemlji, dolazi nakon trave, a prije betona. Slična je situacija i s Čilićem pa i s Karlovićem i Dodigom. Ovisit će puno i o budžetu koji ćemo imati, no ne želimo igrače koji će samo doći i uzeti novac.

Zadovoljan je "svojim" Hrvatima, ne brinu ga ni oscilacije Donne Vekić.

– I starijima je teško zadržati razinu, a kod tenisačica su oscilacije češće. Ona je još uvijek vrlo mlada, veliki je potencijal, do jučer je bila među najboljih 100. Svi prolaze kroz to, i Marin, i Stan, i Nadal... možda samo Đoković ne. No, zbilja sam impresioniran napretkom Borne Ćorića.

Lawrenceov otac Louis Doimi de Lupis Frankopan rođen je 1939. u Splitu, a nakon Drugog svjetskog rata njegova se obitelj preselila u Englesku. Ondje se oženio Šveđankom Ingrid Detter s kojom uz Lovru ima i sinove Nikolu i Petra te kćeri Paolu i Christinu. Pitali smo ga za obiteljsko stablo, ali Lovro nije htio o detaljima...

– Razgovarajmo o poslu, obitelj držim po strani – kazao je na početku, da bi nešto kasnije ipak dodao:

– Ponosan sam što sam Hrvat, 1991. vratili smo se u domovinu, investiramo, a želimo te investicije i proširiti.

>> Legendarni Goran Ivanišević postao novi član StarWing Sportsa

Komentara 3

KR
krumember
19:40 09.04.2015.

E kad bi političari tako gorili na terenu.ups....sanjam

RA
ratkovucetic
12:10 15.04.2015.

Borna je stvarno napredovao prije je ispadao u prvom kolu a sad doigura čak do drugog kola. Napredak očit

Avatar rajetin
rajetin
20:31 09.04.2015.

Ovaj je Frankopan koliko i ja Zrinjski! Još jedan blefer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije