Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kina

Lavezzi zabi samo dva gola, a ima tjednu plaću od 940.000 eura

Paris Saint-Germain v Shakhtar Donetsk - UEFA Champions League - Group A - Parc des PrincesParis Saint-Germain's Ezequiel Lavezzi (left) and Shakhtar Donetsk's Darijo Srna (right) battle for the ballAdam Davy Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Press Association/Pixsell
1/5
14.05.2017.
u 12:07

Dva najbolja na svijetu nisu i dva najplaćenija. Iako su mnogi bili uvjereni kako će Carlos Tévez odlaskom u Kinu imati najdeblji račun, ni to nije istina

U nogometu su danas bitne dvije stvari – igra i plaća. I dok ovo prvo imamo priliku vidjeti, ovo drugo izviruje s vremena na vrijeme. Football Leaks “izbacio” je brojke koje tvrde kako ta dva faktora nisu u potpunosti linearno povezana.

Procurjele su tako plaće Cristiana Ronalda i Lionela Messija, pa tome Portugalac tjedno zaradi 500.000 eura, a Argentinac 430.000, ali to nije najviše. Dva najbolja na svijetu nisu i dva najplaćenija. Iako su mnogi bili uvjereni kako će Carlos Tévez odlaskom u Kinu imati najdeblji račun, ni to nije istina.

Iskusni 32-godišnji Argentinac u prosincu prošle godine napustio je svoju Bocu zbog Šangaja, gdje će tijekom dvije godine dobivati plaću od 37 milijuna eura godišnje, odnosno 720 tisuća eura tjedno i s tom svotom novca tek je drugi na listi najplaćenijih. Na vrhu je njegov sunarodnjak Ezequiel Lavezzi kojeg Hebei China Fortune tjedno plaća 940.000 eura, iako mu je učinak na terenu dva gola u šesnaest nastupa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije