Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPARTAK MOSKVA Rusi isprobali maksimirski travnjak dobro poznat splitskoj hobotnici

Laudrup i Pletikosa složni: Problemi u Dinamu naša su šansa

26.11.2008.
u 18:22

Michael Laudrup najveće je "ime" koje je posjetilo Maksimir nakon rujanskog izleta Fabija Capella. U crvenim tenisicama i crvenom dresu teško ga je bilo prepoznati među igračima. Iako mu je 44-godine, izgleda mlađe od svojega najboljeg igrača, našeg Stipe Pletikose.

- Nisam od Pletikose tražio savjete, imao sam druge izvore. Naravno, neću vam ih otkriti, kao ni informacije koje sam dobio - kazao je bivši danski internacionalac koji je branio boje Juventusa, Lazija, Barcelone, Reala, Ajaxa...

Sve karte bacili na Kup Uefe
Naravno, Rusi nisu zadovoljni sezonom u svojoj ligi, sve karte bacili su na ostanak u Europi. Ispali su u kvalifikacijama Lige prvaka od kijevskog Dinama, a teško bi im palo da ih još jedan Dinamo, onaj zagrebački, baci na leđa.

- Igramo u Kupu Uefe, imamo velike šanse ostati i na proljeće u Europi, tako da je to druga priča. Za svoju se poziciju ne bojim, i u slučaju neuspjeha. Tek sam nedavno došao, tako da moja pozicija nije upitna. Treba odigrati još ove dvije utakmice, pa vidjeti što ćemo sljedeće sezone.

U Zagreb je doputovalo 18 igrača, a priliku će dobiti i neki mlađi dečki. Zanimljivo, u posljednjoj liniji su Hrvat, Čeh, turski Nijemac, Argentinac i Rus. Na kojem se jeziku sporazumijevaju?

- Ostao nam je samo jedan zajednički jezik, onaj nogometni - pronašao je rješenje trener koji je prije vodio Brondby i Getafe te bio pomoćnik u danskoj reprezentaciji.

Momčad je u posljednje dvije utakmice primila pet pogodaka, situacija nije bajna. No, tvrde kako se ne bi zadovoljili remijem.

- U Maksimiru idemo po pobjedu. Teško je reći koga se najviše bojimo u zagrebačkoj momčadi. Dinamo ima novog trenera i sve ćemo vidjeti sutra - dodao je Laudrup.

Dioničar Hajduka na vratima
Za Pletikosu će ovaj susret biti još jedan u nizu. Maksimir je njegov (reprezentativni) dom, ali i gostujući travnjak najvećeg suparnika.

- Odgojen sam u Hajdukovu duhu, to sam naslijedio od svoga oca. Ti su derbiji za mene uvijek imali dodatnu draž. Dobro poznajem tribine, stadion i teren. Jednostavno, ja ću protiv Dinama uživati. Istina, sezona je bila razočaravajuća, pa smo ovdje došli spašavati stvari - rekao je Pletikosa.

- U Maksimiru želimo osigurati jedno od tri mjesta koje vode u drugi krug, ali morat ćemo stvarno dati sve od sebe. S obzirom da imamo dosta problema i mi i Dinamo, smatram kako su šanse zaista podjednake - dodao je Plete.

Raspričao se Stipe i o dionicama. U Hajduku su mu dužni više od 70 tisuća eura, a sada će dug i naplatiti.

- Istina je, bit ću vlasnik dionica Hajduka. No, ne volim o tome govoriti. Dužni su mi, pa ćemo to pretvoriti u dionice. Nisam se s njima nikada želio sporiti, jer to je klub koji mi je sve dao u nogometu, podigao me na noge - nije prestajao hvaliti u plavom salonu vječnog suparnika.

Igrom slučajnosti, upravo će uvijek dobrodošli vratar biti na putu Dinamove sreće, kao što je i plavokosi miljenik tribina u Londonu održao lekciju svom bivšem klubu. Ovoga puta, možda će ga njegova slabija forma promovirati u maksimirskog (anti)junaka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije