Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'MORAMO SE NAVIKNUTI'

Lauda odgovara kritičarima: Zvuk motora ne može biti poboljšan

niki lauda
Press Association/PIXSELL
20.03.2014.
u 18:56

- Ako uklonimo turbo, više nećemo imate hibridne sustave. Moramo se naviknuti na ovaj zvuk - rekao je Lauda.

Mercedesov neizvršni predsjednik Niki Lauda mišljenja je kako je besmisleno raspravljati o tome da bi proizvođači motora odmah trebali poboljšati zvuk svojih V6 turbo motora, iako je i sam rekao da ga zvuk 22 bolida pri dolasku u prvi zavoj u Melbourneu nije oduševio.

- Debata oko buke motora je besmislena – to ne možete promijeniti. Sve strane su prije 5 godina odlučile da se uvedu turbo motori, pa smo dodali turbopunjač. To za posljedicu ima drugačiji zvuk, to i svako dijete zna. Ako uklonimo turbo, više nećemo imate hibridne sustave. Moramo se naviknuti na ovaj zvuk - rekao je Lauda za austrijske medije.

Nešto optimističniji bio je Mercedesov šef Toto Wolff:

- Nisam baš neki inženjer. Ali pogledat ćemo što se može učiniti. Ako je odlučeno da se nešto mora poduzeti, onda o tome moramo razmisliti. Mislim da je to moguće, a je li to ispravno, ne znam. V8 motori su zvučali fantastično, ali nakon utrke u Australiji uvjeravam vas da Formula 1 nije GP2, ona je i dalje na vrhu. Prijelaz na V6 bila je ispravna odluka - rekao je za finske novine Turun Sanomat.

Više pročitajte na www.gp1.hr

>> Nećete vjerovati zbog čega organizatori VN Australije spremaju tužbu!

Ključne riječi

Komentara 3

MA
majket
16:40 21.03.2014.

Točke ni za lijeka.

SE
senci67
09:20 21.03.2014.

formula 1 je izgubila svoj znacaj zvuka jer zvuk je igre bitno vazan ako to nema onda nema potrebe zvati je f1 kad je ona u kategoriji sa formulom2 znaci ovo treba uvesti po starom ili je izbaciti formulu1 ona nije vise kao sto je bila imam osecaj kao da su u tunelu neki mopedi po zvuku strasno korak po korak gubi svoj smisao f1 jer vecina gleda f1 zbog zvuka jer vecina gleda zbog preticanja jer vecinaljudi gleda zbog sipanja goriva i svega sto stvara stvarnost f1 je izgubila svoju vrijednost vjerujte da gubim volju za f1 jedan al sam ljubitelj tog oktanskog cirkusa niz godina sta reci vise STRASNO.

HR
HR4ever
20:17 20.03.2014.

Gluhima je svejedno.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije