Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PZPN

Lato novi predsjednik Poljskog nogometnog saveza

30.10.2008.
u 18:17

Bivši poljski nogometni reprezentativac Grzegorz Lato (58) izabran je za novog predsjednika Poljskog nogometnog saveza (PZPN).

Lato će na novoj funkciji naslijediti Michala Listkiewicza koji je smijenjen ukazom ministarstva sporta zbog čega je Poljska bila korak do suspenzije Međunarodne nogometne federacije.

Na današnjoj izbornoj skupštini Lato je dobio 113 glasova uvjerljivo pobijedivši preostala dva kandidata legendu Zbigniewa Bonieka i dosadašnjeg glavnog tajnika Zdzislaw Krecinu.

Lato je u svom nastupnom govoru istaknuo kako će se boriti za ozdravljenje poljskog nogometa i čišćenje od korupcije zbog čega je i dosadašnji predsjednik morao odstupiti.

Lato je jedan od najboljih poljskih nogometaša svih vremena. U dresu reprezentacije je sakupio 104 nastupa i postigao 45 pogodaka. S poljskom vrstom je osvojio zlatnu olimpijsku medalju 1972. godine u Munchenu, srebrnu četiri godine kasnije u Montrealu, te dva treća mjesta na svjetskim prvenstvima 1974 i 1982. godine.

Do sada je u skopu velike antikorupcijske akcije u poljskom nogometu koja traje od lipnja prošle godine u pritvoru završilo 158 osoba među kojima su članovi PZPN-a, nogometni suci, nogometaši i čelnici klubova.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije