Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NE POSTOJE RIJEČI'

Dirljiva zahvala Rađe nakon ulaska u Kuću slavnih: Jedva je suzdržavao suze

Dino Rađa
Foto: Facebook
1/6
08.09.2018.
u 08:29

"Ja sam Celtic od prvog dana. Znate kako kažu, jednom Celtic, zauvijek Celtic" - rekao je Rađa

Bivši hrvatski košarkaš Dino Rađa novi je stanar košarkaške Kuće slavnih u američkom Springfieldu! Nakon Krešimira Ćosića (1996.), Dražena Petrovića (2002.) i Mirka Novosela (2002. Novosel je ušao kao trener), Rađa je noćas na svečanoj ceremoniji u Springfieldu u Hall of Fame ušao kao četvrti Hrvat i tek osmi europski košarkaš. 

Rađa je odigrao četiri sjajne sezone u Boston Celticsima te je ostavio dubok trag u NBA ligi. Iako su njegova djeca inzistirala da ga u Kuću slavnih uvede Shaquille O'Neal, Rađa se odlučio za Larryja Birda, legendarnog igrača Celticsa.

>>Pogledajte dio Rađina govora

"Ja sam Celtic od prvog dana. Znate kako kažu, jednom Celtic, zauvijek Celtic" - rekao je Rađa pa dodao:

"Kad su mi Kim i Zoran rekli da ću biti primljen u Kuću slavnih, nisam prestajao plakati punih deset dana. Najgore je bilo to što punih tjedan dana nisam smio nikome kazati zbog čega su mi svaki dan oči pune suze. Kako se osjećam? Ne postoje riječi s kojima bih uspio čak i približno dočarati kako se osjećam.

Ipak, najšokantnije za mene bila je činjenica da nisam imao pojma i da sam nominiran. Detalje sam doznao tek kasnije. Skupina košarkaških zaljubljenika s kojima sam igrao iz gušta nakon što sam završio profesionalnu karijeru me nominirala. Stoga, hvala od srca ekipi iz Adriatica. Ovo što se meni večeras događa, to nije samo moje osobno postignuće", istaknuo je bivši hrvatski košarkaš pa zahvalio svim trenerima i suigračima s kojima je igrao, a Tonija Kukoča istaknuo je kao svoju srodnu dušu. Rađa je također zahvalio obitelji, svim klubovima u kojima je igrao te baš svim ljudima s kojima je tijekom karijere surađivao.

Dino Rađa
1/13
Ključne riječi

Komentara 24

KR
kruti222
08:46 08.09.2018.

zato će dinek njega u kuću cveća!!!

DU
Deleted user
10:34 08.09.2018.

Potpuna je perverzija Radu postaviti u istu ravan sa jednim Draženom, Krešom ili Mirkom. Govorim to po igračkim zaslugama, a njegova jugonostalgija je drugi par rukava.

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
08:37 08.09.2018.

Zapali tu kravatu s hajdukovim grbom sramotiš se !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije