Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavio derbi

Ladić otkrio svoj najdraži derbi, kao i što je otegotna okolnost Dinamu

22.04.2018.
u 07:00

– Tko zna, možda utakmica u nedjelju bude čudna, nikad ne znate u kojem će smjeru otići, pogotovu kad je o derbijima riječ – kaže pomoćnik Zlatka Dalića

Sokole, pa gdje si mene našao pitati o derbiju. Razgovarali smo prije prošlog derbija i sve što sam rekao bilo je krivo. Na kraju je Hajduk slavio 1:0, a samo je jednom pucao u okvir, javio nam se Dražen Ladić.

Doista, bila je to čudna utakmica u kojoj je Dinamo bio aposlutno bolji, no Ohandza je zabio iz protunapada nakon što su suci propustili dosuditi slobodni udarac za plave i crveni karton vrataru Hajduka koji je potom prerastao u junaka. Ktome, plavi nisu zabili ni iz sumnjivo dosuđenog jedanaesterca.

1/8

Dinamo ima veći potencijal

– Tko zna, možda utakmica u nedjelju bude čudna, nikad ne znate u kojem će smjeru otići, pogotovu kad je o derbijima riječ – kaže pomoćnik Zlatka Dalića u našoj reprezentaciji.

U svakom slučaju, prvenstvo je postalo jako napeto, Hajduk se približio na samo pet bodova, Dinamo je ispustio značajniju prednost i sad će biti zanimljivo vidjeti kako će se koja momčad snaći u tim novim okolnostima.

– To može biti ključno, obje su momčadi pod pritiscima, iako je moj dojam da, bez obzira na sve, na ozračje oko kluba, oko rezultata, Dinamo ima veći igrački potencijal. Uz to, već je nekoliko puta pokazao da s takvim stvarima zna izaći na kraj, da te važne utakmice zna dobiti ili izvući povoljan rezultat. Pa bilo to u drugoj ili 92. minuti – kaže Ladić.

Upravo posljednji put na Poljudu Dinamo je gubio golom Ercega pa su Benković i Henriquez u 88. i 90. minuti donijeli preokret, a onda je Hajduk iz jedanaesterca izjednačio duboko u sudačkoj nadoknadi.

– Zato i kažem da nije važno u kojem trenutku dođeš do željenog rezultata nego da do njega dođeš. U ovom trenutku atmosfera oko Dinama nije sjajna i plavima je to dijelom otegotna okolnost, ali kad istrčite pred onaj auditorij na Poljudu, pojave se svi preduvjeti da daš sve od sebe.

Iskusio je Dražen Ladić mnogo takvih derbija, uostalom u dresu Dinama odigrao je 802 utakmice i apsolutni je rekorder, usudit ćemo se ustvrditi da ga nitko više neće skinuti s trona, osim ako se ne pojavi neki novi Ladić ili maksimirski Totti. A to je prilično nevjerojatno. U nizu tih derbija Ladića nije trebalo ni pitati koji mu je najdraži.

Tih 4:0 bilo je nerealno

– Moj najdraži derbi je i moj prvi derbi, tamo još 1986. godine. I mnogo je onih koji pomisle da je to zato što smo tamo slavili s 4:0, a meni je najdraži zato što sam prvi put branio na tako velikoj utakmici, u takvom ambijentu, bila mi je to prva takva utakmica u karijeri. Ali, ne žalim se ni zbog rezultata. Dinamo je tada pobijedio s 4:0 na Poljudu, s momčadi koju je malo tko znao. Da podsjetimo, za plave su igrali: Ladić, Cupan, Novak, Arslanović, Hadžić, Matić, Z. Cvetković, Munjaković, Besek (Cvjetković), Mlinarić, Bogdanović (Pavličić), a golove su zabili Jozo Bogdanović, Davor Matić, Mladen Munjaković i Ivan Cvjetković, a sjajno je igrao Marko Mlinarić.

– Bili smo tada nova momčad i ispraćeni smo u Split kao ovce na klanje jer je Hajduk imao kvalitetnu momčad. Uoči te utakmice legendarni Miljenko Smoje napisao je “Jebeš dobiti ovakvog Dinama”, a ispalo je potpuno obrnuto. Ma i nerealno smo visoko pobijedili jer Hajduk je imao dobru momčad. Ipak, meni je više od tog rezultata značio taj debi u derbiju, ipak je posebno prvi put, poslije se 
to pretvori u rutinu – kazao je Ladić.

Plavi sada ipak ne idu “kao ovce na klanje”, sada imaju veću individualnu kvalitetu od Hajduka, ali moraju se dokazati i kao momčad na tom teškom ispitu koji može usmjeriti prvenstvo u jednom ili drugom smjeru.

Na klupi Dinama je sada Nikola Jurčević, nekadašnji Ladićev suigrač u reprezentaciji.

– Svatko ima svoje mišljenje, pa tako i kad je o treneru Dinama riječ. A trener Dinama nije lako biti, to se već godinama pokazuje. Jer, u Dinamu nisi samo trener. No, Jurčević to zna. Uostalom, bio je trener plavih prije 15-ak godina, prošao je sve to i znao što sve taj posao nosi, tako da je svjesno ušao u njega. A na kraju gledat će se rezultat – kazao je Ladić dok je išao prema svom čakovečkom kraju, pa do Varaždina vidjeti kako radi tamošnji klub. Dok nema reprezentativnih akcija stigne obaviti sve što mora, ali ludnica oko reprezentacije uskoro će početi. No, zasad je sve ipak okrenuto HNL-u, derbiju Hajduka i Dinama, raspletu 
prvenstva.

Komentara 2

Avatar 15545
15545
08:27 22.04.2018.

meni omiljeni Ladicev derbi onaj iz 99te sa maksimira, dva gola Ladica, Srbija nas izbaci iz ep2000...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije