Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKUPLJANJE

Lacković: Ne smijemo misliti da smo mi favoriti

'pixsell -02.01.2010. Split, Hrvatska -okupljanje rukometne reprezentacije u makarskoj uoci evropskog prvenstva ,na slici blazenko lackovic Photo: Leonard Nicevic/PIXSELL'
Foto: 'Leonard Nicevic/PIXSELL'
1/2
02.01.2010.
u 16:09

Iako ih je u Makarskoj dočekalo ružno vrijeme i kiša, u dobrom su se raspoloženju naši rukometni reprezentativci okupili u hotelu Osejava na pripremama za Europsko prvenstvo u Austriji.

– Nakon kiše uvijek dolazi sunce – kazao je po dolasku izbornik Lino Červar. Ovo je prvi put da je naša reprezentacija za pripreme izabrala Makarsku.

Postići krepost i jakost

– Toliko mi je ljudi nahvalilo ovo mjesto da su nas nagnali da dođemo. Ovo je idila – kazao je Lino.

Na raspolaganju ima 21 igrača, dobar dio mladih.

– Ovo jest pomlađena reprezentacija, no cilj nam je napraviti sinergiju mladih i onih starijih. Došli smo raditi i trenirati, maksimalno se pripremiti na više polja. Želim postići sve kreposti, razboritost i jakost uoči natjecanja – kaže Červar.

O očekivanjima nije želio govoriti.

– Ne mogu obećati ništa nego da ćemo se boriti, a neću štedjeti ni sebe ni igrače – objašnjava Červar.

A ono što mu je imperativ jest stvaranje jakog tima.

– Želim tim koji će zračiti optimizmom, u kojem neće biti depresije, a tim je najbolji igrač – kaže izbornik.

Nema depresije ni kod Balića, njegovo je zdravstveno stanje, kaže i sam, odlično.

Duvnjak se ne boji

– Zdrav sam, odličan, spreman za treniranje – kao iz topa odgovara Ivano.

A osim treniranja imat će i neke nove zadaće.

– Treba ovim mladima pomoć da se uklope u sustav rada i igre – objašnjava.

Na srednjem vanjskom uz Balića će igrati i mladi Domagoj Duvnjak. Iako mu je tek 21 godina, iza sebe ima velikih natjecanja, gotovo da je među iskusnijima.

– Ovo mi je prvi put da dolazim iz inozemstva, jedva čekam da počnemo trenirati. Ne bojim se odgovornosti, dat ću sve od sebe – najavljuje Duvnjak.

Slično misle i ostali reprezentativci. Skupina nije preteška, no nitko od njih ne želi na reprezentaciju svaliti imperativ favorita EP-a.

– Svakako bismo željeli do medalje, no ne možemo se zavaravati i kazati da smo favoriti – smatra Lacković. Reprezentacija u Makarskoj ostaje do četvrtka, potom idu u Austriju, gdje ih čekaju prijateljski susreti. Nakon toga slijedi povratak u Makarsku do ponovnog odlaska u Austriju 18. siječnja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije