Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA EURO

Gračan ispravio Čačićevu pogrešku pa pozvao Pašalića u reprezentaciju

Mario Pašalić
Marko Jurinec/PIXSELL
09.03.2016.
u 11:26

Hrvatska se uoči nastavka kvalifikacija nalazi na drugom mjestu na ljestvici skupine 6 s 12 osvojenih bodova

Hrvatska U-21 reprezentacija okupit će se u ponedjeljak, 21. ožujka u Zagrebu kako bi se pripremila za predstojeće dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo koje će se održati sljedeće godine u Poljskoj.

Hrvatsku dvoboj s vršnjacima iz Španjolske očekuje 24. ožujka u 18 sati u Burgosu, dok je kvalifikacijski susret s Estonijom na rasporedu 28. ožujka u 19 sati u Zaprešiću.

Izbornik Nenad Gračan za kvalifikacijske je susrete pozvao sljedeće igrače: Dominika Livakovića (Zagreb), Josipa Posavca (Palermo), Marka Marića (Lechia Gdansk), Josipa Juranovića i Frana Tudora (Hajduk Split), Jozu Šimunovića (Celtic), Duju Ćaletu-Cara (Red Bull Salzburg), Tina Jedvaja (Bayer Leverkusen), Dinu Perića, Luku Capana, Ivana Fiolića i Marka Kolara (Lokomotiva), Antonija Milića (Oostende), Josipa Radoševića (Eibar), Marka Roga, Antu Ćorića i Domagoja Pavičića (Dinamo), Filipa Krovinovića (Rio Ave), Marija Pašalića (Monaco), Petra Bočkaja (Inter) te Stipu Pericu (Udinese Calcio), dok je Dino Mikanović (Aarhus) pozvan za utakmicu s Estonijom.

"Imali smo određene probleme, dosta igrača imalo je ozljede ili nisu bili u punom pogonu stoga još moramo vidjeti kako će se sve odviti. Što se tiče Nikole Vlašića, on je tek ušao u trenažni proces te smo se s klubom dogovorili da ga ne zovemo za ove dvije utakmice kako bismo mu omogućili da se normalno pripremi", kazao je izbornik Gračan o popisu.

"Pred nama je zahtjevna utakmica u Burgosu. Španjolska je pokazala svoju snagu u europskim kvalifikacijama, ima širok izbor igrača koji su stalno na okupu te izbornika koji koristi igrače s kontinuitetom nastupa. Oni nemaju problema po tom pitanju. No, smatram da i mi imamo momčad koja može odgovoriti izazovu te ćemo pokušati napraviti sve da ostvarimo pozitivan rezultat", zaključio je Gračan.

Hrvatska se uoči nastavka kvalifikacija nalazi na drugom mjestu na ljestvici skupine 6 s 12 osvojenih bodova; prva je Španjolska s 13, treća Švedska s deset, a slijede još Gruzija sa šest, Estonija s četiri te San Marino s jednim bodom.

Nastup na Europskom prvenstvu osigurat će pobjednici devet kvalifikacijskih skupina, dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije u play-off za Euro.

>> Evo koga je sve Ante Čačić pozvao u hrvatsku reprezentaciju!

Komentara 17

IV
IvanMNECRO
11:35 09.03.2016.

Ispravio pogresku??!! Pa potrebniji je mladima nego seniorima, ipak je kvalifikaciona tekma.. Jel moguce da smo ovoliko zavidni, ljubomorni i puni neke mrznje i naravno da znamo svaciji posao bolje od drugih, a svoja posla ne gledamo?? Ee kuku nama mladima gdje zivimo...

Avatar unfeeling
unfeeling
12:51 09.03.2016.

Ne slažem se u potpunosti s Čačićevim izborom ali ipak je on taj a ne ja. Zato idu oni koje je on pozvao a ne ja ili bilo koji od komentatora ovdje. Pogotovo ovi što u svemu vide urote protiv ne znam koga kao ovaj bili brod i njegov jajdug, on bi, zasigurno postavio sve dalmatince u repku. Pitam te ja: tko bi tada trča?

DJ
djobu68
11:40 09.03.2016.

A tko bi to trebao ispasti iz A repke pa da on udje s tribina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije