Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLOVAČKI BALIĆ Petar Kukučka ne strahuje od atmosfere u Areni

Kukučka: Koreja je pokazala da se može igrati protiv Hrvatske

25.01.2009.
u 10:32

Slovačka je u euforiji. Rukometna se reprezentacija na svom premijernom nastupu na Svjetskim prvenstvima, suprotno svim očekivanjima, našla među 12 najboljih.

- Napravili smo u domovini malu revoluciju. Svi govore samo o nama. Rukomet je postao sportska vijest broj jedan - kaže mozak igre reprezentacije Slovačke, idućeg protivnika Červarovih kauboja, Peter Kukučka.

Raduje se susretu s Hrvatskom s kojom će se pokušati nadigravati.

Ne bojimo se Arene
- Nikoga se ne bojimo. Nikada nismo ušli u utakmicu sa strahom, pa tako nećemo niti protiv Hrvatske. Dobro ćemo proučiti vašu igru i, ne dvojim, pružiti jak otpor. Koreja nam je pokazala da se protiv Hrvatske može igrati - dodaje “slovački Balić”.

Je li vas strah atmosfere u Zagrebu?

- Nismo više djeca. Jedva čekam doživjeti pakao Arene i igrati pred 15.000 navijača. Uživat ću - kaže Kukukčka, a nadovezao se lijevi vanjski Ademar Leona Frantisek Sulc:

- To će nam biti najlakša utakmica na turniru jer nemamo što izgubiti. Vi ste favoriti, ali možemo pukušati. Jedan cilj smo ispunili, a sada ćemo si postaviti nove.

Ključni čovjek momčadi sjajni je vratar Richard Stochl, bez kojeg Slovaci ne bi mogli niti sanjati o velikom rezultatu, pogotovo jer ga porozna obrana 5-1 prečesto ostavlja na streljani. Protiv Mađara i Rumunja skidao je nemoguće i to s jednom rukom, a što je bila posljedica krvničkog klizećeg starta mađarskog tenka Gala u njegova rebra.

Stochl je, inače, zanimljiv lik. U Osijeku nije odgledao niti jedan napad svoje ekipe, fiksiran je u točku ispred sebe i tek lagano pomiče usnama.

Stochlova tajna
- Koncentriram se. To što izgovaram neka to ostane moja tajna, moja osobna stvar - kaže Stochl.

Niti njegovi suigrači ne znaju što im vratar točno radi.

- Koliko znamo, za vrijeme našeg napada on u glavi vrti prethodne akcije. Nadam se da će ga liječnici pokrpati - kaže Kukučka.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije