Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počasnik Kuće slavnih

Kukoč: Isprika Maljkoviću i Pavličeviću što sam previdio spomenuti ih

Toni Kukoč
Foto: Twitter
1/9
03.10.2017.
u 18:28

Zahvaljujem se silno i supruzi Renati. Hvala ti za svu podršku, ti si moj All-Star, kazao je Kukoč za vrijeme ceremonije uvrštenja u Fibinu Kuću slavnih

Prilično uznemiren javio nam se u utorak Toni Kukoč nakon što je shvatio da je prigodom uvrštenja u Fibinu Kuću slavnih, u svom govoru zahvale, zaboravio spomenuti dvojicu vrlo važnih trenera u njegovoj karijeri.

- Ja sam imao prilično puno sreće jer sam košarkaški rođen i košarkaški odrastao uz neke od najboljih trenera koji su me oblikovali i učinili igračem kakav sam bio i osobom kakva jesam sada. A to su pokojni Krešo Ćosić, Slavko Trninić, Moka Slavnić, treneri u Jugoplastici, pa reprezentativni treneri Svetislav Pešić, Dušan Ivković i Petar Skansi. U NBA ligi su to pak bili Phil Jackson i George Karl. Imao sam i sjajne suigrače, pogotovo u Jugoplastici i Bullsima, ali i u reprezentacijama SFRJ i Hrvatske, i što smo bolje igrali to je bilo luđe. Uvijek smo se jako dobro zabavljali i to su sjajne uspomene - kazao je Toni u Kući košarke u švicarskom Miesu, nakon čega se zahvalio ocu i majci, ali i svojoj supruzi i to na vrlo šarmantan način:

- Ovdje mi piše da ovo nikako ne smijem zaboraviti, zahvaliti se supruzi Renati. Hvala ti za svu podršku, ti si moj All-Star.

Ono što je imao za dodati, a u Švicarskoj mu je promaklo, bilo je sljedeće:

- Molim vas napišite da se najdublje ispričavam Boži Maljkoviću i Željku Pavličeviću, sjajnim trenerima s kojima sam osvojio svoja tri naslova klupskog prvaka Europe. Ja uistinu ne znam kako mi se to dogodilo tim više što sam ih imao i zapisane na papiru kao ljude koje svakako moram spomenuti. No, kako mi se činilo da njih sigurno ne mogu zaboraviti i kako sam se trudio ne čitati baš cijeli govor, taj dio sam preskočio trudeći se valjda da nekoga od ovih drugih trenera ne zaboravim. Ja vjerujem da me oni dobro poznaju i da će uvažiti ovu moju ispriku - kazao je Kukoč i potom se našalio na svoj račun:

- Zaboravio sam ja spomenuti i svoju djecu, Marina i Stelu, no oni znaju da ja živim za njih i da ću ih izljubiti čim ih vidim. Eto i to se događa ljudima. Meni je ovo bio prvi ovakav govor i tko zna da li ću ikada više imati još jedan takav, no meni je to i dokaz da ja nisam za velike govore.

S obzirom na to da smo mi uvjereni da će jedan od najboljih europskih košarkaša svih vremena imati barem još jednu priliku za takav govor (prigodom primanja u američku Kuću slavnih u Springfieldu), Toni je najavio sljedeće:

- Ako se to ikad dogodi, tada ću spomenuti Maljkovića i Pavličevića prije no što bilo što drugo počnem govoriti. Da mi ne promakne kao ovom prilikom. A to je trebao biti zicer, kao kada idete sami s centra prema košu i nitko vas ne prati, a onda vam propadnu noge i vi promašite ono što ste mislili da je promašiti nemoguće.

Komentara 1

MA
maladaK
22:12 03.10.2017.

odmah iza Dražena, veliki igrač!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije