Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRUNO LOVREK

Nekad je igrao s Del Pierom, a sada je u četvrtoj ligi

Lovrek
Foto: Facebook/Tehničar 1974
23.09.2015.
u 21:34

-Naslove sam osvajao u Zagrebu, Hajduku i Jeonbuku, s kojim sam igrao i u finalu azijske Lige prvaka - kaže Lovrek.

Među parovima šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa nekoliko je niželigaških momčadi, a sigurno najzanimljiviji igrač koji igra za niželigaša je Krunoslav Lovrek. Bivši igrač Hajduka, Zagreba, Sydneya, Osake i Jeonbuka sada je u županijskom prvoligašu Tehničaru iz Cvetkovca, sela između Ludbrega i Koprivnice.

Nesretni prijelom noge

– Nekada sam osvajao naslove sa Zagrebom, Hajdukom i korejskim Jeonbukom, igrao sam i u finalu azijske Lige prvaka s Jeonbukom, a sada sam u četvrtoj ligi. Kako sam završio u Cvetkovcu? Došao sam na poziv gospodina Mađarića raditi kao trener u omladinskoj školi, a onda sam počeo i igrati za seniorsku momčad. Poklopilo se da smo ulaskom u šesnaestinu finala kupa postigli najveći uspjeh u povijesti kluba – rekao je Kruno Lovrek, koji je nekada igrao pred više od 50.000 ljudi, a sada igra doslovno pokraj kukurzišta, pred 200-tinjak ljudi.

No, još zna pokazati neke od svojih majstorija...

Inozemnu karijeru Lovrek je završio 2013. kao igrač Sydneya, a ondje je igrao s velikim Alessandrom del Pierom.

– Del Piero je veliki igrač i veliki čovjek, družili smo se i izvan terena. Nagovarao sam ga da zaigra na turniru 4 kafića u Splitu, ali bio je spriječen, no možda dođe idućih godina – otkrio je Lovrek.

Naslovi u Zagrebu i Hajduku najdraži su mu trenuci karijere, a ne dvoji ni oko najgoreg. U siječnju 2008. bio je pred potpisivanjem ugovora sa španjolskim Deportivom, ali onda je na dvoranskom prvenstvu u sudaru s Ivanom Kelavom ozlijedio križne ligamente.

– Nisam imao pojma da je sve dogovoreno s Deportivom, jer da sam znao, sigurno ne bih igrao u dvorani. Ali ne plačem zbog toga, ionako se ništa nije moglo promijeniti – zaključio je Lovrek.

Želi u Medićev Zagreb

Sad mu je ionako cilj postati uspješan trener, a Cvetkovec i treniranje pionira prva su mu stanica.

– Ostao sam u jako dobrim odnosima s Medićem, NK Zagreb mogao bi mi biti sljedeći klub...

Komentara 3

ML
Mlad75
23:56 23.09.2015.

Koji talent i koja igračina...čisti dokaz da za veliki uspjeh moraš imati više sreće od znanja....jer Lovrek je tata mata za većinu naših zvijezda...

SL
stipe.lasic11
22:10 23.09.2015.

A moj kruno ne igra ni dinamo pred 200 i kad bude toliko je super

VA
vagir78
22:25 23.09.2015.

Nece ni Hrvatska igrati pred vise navijaca...dok je god Cacic izbornik..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije