Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska U-21

Krpan: Nezgodna je situacija. Bišćan ima koronu, formirali smo novi stožer

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
01.09.2020.
u 00:30

Sve igrače dobro znam, svi su već par godina u sustavu i vjerujem kako neće biti problema. Nadam se pozitivnom rezultatu, kazao je Krpan

Nalazimo se u nezgodnoj situaciji, ali dobro znamo sve igrače i vjerujem kako neće biti problema. Nadam se pozitivnom rezultatu, kazao je glavni instruktor HNS-a Petar Krpan na okupljanju hrvatske nogometne U-21 reprezentacije uoči nastavka kvalifikacija za EURO 2021. i utakmica protiv Grčke i Češke.

Mlada reprezentacija se našla u problemima nakon što je izbornik Igor Bišćan bio pozitivan na koronavirus pa je cijeli stručni stožer, izuzev Renata Pilipovića, morao u samoizolaciju. Zbog toga je HNS morao pronaći "vatrogasno rješenje". Privremeno je formiran novi stožer u kojem su Krpan, izbornik U-17 reprezentacije Tomislav Rukavina, te Nenad Pralija, Renato Pilipović i Domagoj Malovan.

"Spletom okolnosti morali smo formirati novi stožer za iduće dvije utakmice. Nezgodna je situacija, ali sve igrače dobro znam. Svi su već par godina u sustavu i vjerujem kako neće biti problema. Nadam se pozitivnom rezultatu," kazao je Krpan za HNS.

Mladi "Vatreni" će prvu utakmicu odigrati 3. rujna, kada će na stadionu NK Varaždin ugostiti Grčku. Slijedi gostovanje u Češkoj, s kojom će se susresti 7. rujna.

01.08.2020., Sibenik - Finale Hrvatskog nogometnog kupa, HNK Rijeka - NK Lokomotiva. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

Hrvatska se trenutačno nalazi na četvrtom mjestu skupine 4 sa šest bodova iz četiri susreta. U vodstvu je Češka sa 11 bodova iz pet utakmica, Grčka je druga s bodom manje iz četiri utakmice, a ispred Hrvatske je i Škotska s osam bodova iz pet dvoboja.

"Još ćemo se dogovoriti tko će voditi utakmicu, u stalnom smo kontaktu s Igorom Bišćanom, tako da neće biti nikakvih problema. Sve što će izbornik Bišćan zamisliti to ćemo mi provesti na terenu," dodao je Krpan.

Igrači su svjesni kako u ovom teškom trenutku nemaju pravo na pogrešku ukoliko žele izboriti europsku smotru koja je na rasporedu iduće godine u Mađarskoj i Sloveniji.

"Ovo su nam dvije važne utakmice i mi igrači sada moramo najviše stisnuti za stožer. Iznimno je važno dobiti obje utakmice," naglasio je veznjak Luka Ivanušec za Hrvatski nogometni savez.

"Nije važno tko će nas voditi, bitno je da mi igrači damo sve od sebe," dodao je veznjak zagrebačkog Dinama.

Istaknuo je kako ga raduje što većina reprezentativaca igra u svojim klubovima, imaju dobru minutažu i kako spremni dočekuju Grčku i Češku.

"Nismo još analizirali Grčku, no znamo kako se radi o jednoj od najboljih ekipa u našoj skupini. Očekujemo čvrstu i tvrdu utakmicu," poručio je Ivanušec.

RASPORED

2. rujna: San Marino - Češka

3. rujna: HRVATSKA - Grčka

7. rujna: San marino - Grčka, Češka - HRVATSKA

8. rujna: Litva - Škotska

LJESTVICA:

1. Češka 5 3 2 0 11-2 +9 11

2. Grčka 4 3 1 0 8-1 +7 10

3. Škotska 5 2 2 1 4-2 +2 8

4. HRVATSKA 4 2 0 2 12-5 +7 6

5. Litva 5 1 1 3 4-6 −2 4

6. San Marino 5 0 0 5 0-23 −23 0

Komentara 1

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
07:20 01.09.2020.

Niš posebno jer mi pravi hrvati smo bili zaraženi več prije pojave Covid-19.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije