Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajna akcija

Kroz kampove svako ljeto prođe tisuće djece, a poznati sportaši su česti gosti

Rukometni kamp u Zadru
Foto: Vecernji.hr
1/3
04.07.2019.
u 14:15

Kroz rukometni kamp su, kao djeca, prošli i poznati hrvatski reprezentativci i reprezentativke poput Luke Cindrića, Domagoja Duvnjaka, Andreje Penezić, Ane Debelić i Zlatka Horvata

U Hrvatskoj se već godinama održavaju brojni sportski kampovi za djecu, a među onima koji oduvijek podržavao sport je Uniline, najveći hrvatski turoperator i jedna od vodećih destinacijskih menadžment kompanija u jugoistočnoj Europi.

Ove godine nastavlja ulagati u velike hrvatske kampove za mlađe dobne kategorije. U Umagu je organiziran karate, a u Zadru rukometni kamp.

– Ove godine imamo rekordan broj prijavljene djece u oba sportska kampa i to nas veseli jer pokazuje da radimo dobar posao za mlade, njihov razvoj i budućnost sporta u Hrvatskoj - – rekao je Goran Šprem, voditelj Odjela korporative i sporta.

U Umagu se od 2014. godine održava karate kamp za mlađe dobne skupine, jedini kamp u organizaciji Svjetske karate federacije.

– Trening kamp za mlade godišnje okuplja više od 1.500 natjecatelja iz 90 država s pet kontinenta. Ovaj  značajni i veliki događaj od iznimnog je interesa za Hrvatski karate savez, za Umag i Hrvatsku – istaknuo je Davor Cipek, predsjednik Hrvatskog karate saveza.

Drugu godinu u nizu uspješno se organizira Svjetska liga za mlade koja u Umagu okuplja još 2.500 natjecatelja. Ovaj veliki događaj na kojem sudjeluje 4.000 natjecatelja ubraja se u najveće događaje u povijesti Svjetske karate federacije. Ovogodišnji kamp je počeo u lipnju i traje do 7. srpnja. 

A do sredine srpnja traje i rukometni kamp u Zadru za djevojčice i dječake od 10 do 15 godina. Svake godine imaju priliku upoznati ostale sportaše svoje dobi, raditi na rukometnoj tehnici, družiti se i razvijati sportski stil života. 

- Središnji kamp HRS-a strateški je projekt koji se održava od 1993. godine, a kroz koji je do sada prošlo ukupno 16 tisuća djevojčica i dječaka iz Hrvatske i Europe. Od 2012. godine kamp se održava u Zadru gdje 500 sudionika svake godine ima vrhunske uvjete za rad. Ove će godine sa sudionicima kampa raditi 35 trenera i trenerica koji će im prenijeti svoja znanja i iskustva – izjavila je dr. sc. Lidija Bojić-Ćaćić, voditeljica Kampa Hrvatskog rukometnog saveza.

U kampu se svake godine okupljaju muške i ženske reprezentacije mlađih dobnih skupina koje se pripremaju za velika natjecanja. 

Kroz njega su, kao djeca, prošli i poznati hrvatski reprezentativci i reprezentativke poput Luke Cindrića, Domagoja Duvnjaka, Andreje Penezić, Ane Debelić i Zlatka Horvata. Svoje znanje i dalje dijele u kampu s polaznicima, a ove su im se godine pridružili vratari Ivan Stevanović i Filip Ivić.

>> Evo što je engleski trener zabilježio o Dinamovoj nogometnoj školi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije