Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NK VARTEKS Ključ psihološke pripreme leži u kvalitetnom i fizički spremnom igračkom kadru, poručuje Besek

Krojači traže prekid posta na gostujućim terenima

varteks-txt.jpg
import
24.10.2008.
u 16:14

Gostovanjem u Kranjčevićevoj protiv Zagreba, Varaždinci počinju s drugim krugom prvenstva i novim mini-ciklusom od sedam utakmica prije zimske stanke.

S gostovanja samo bod
Zagrebaši su krojačima tradicionalno neugodan protivnik, a ove sezone varaždinskim nogometašima na ruku ne idu ni rezultati s dosadašnjih pet gostovanja. Osim u 2. kolu i utakmici u Splitu, gdje je osvojen bod, krojači su doživjeli četiri poraza.

– Na gostovanjima ne zabrinjava toliko igra, koliko česte i kardinalne pogreške nakon kojih su nam protivnici lagano dolazili u vodstvo. Rješenje je djelomično i u psihološkoj pripremi pojedinaca, no i taj je dio pripreme igre lakše ostvariti ako imate kvalitetan i dobro fizički pripremljeni kadar – osvrnuo se na probleme u svojoj ekipi trener Varteksa Dražen Besek.

Lakše bi varaždinski strateg prebrodio probleme da raspolaže većim izborom igrača.

– Protiv Rijeke malo smo izmiješali momčad, ali se vidjelo da neke zamjene i nisu najbolje reagirale na travnjaku. Imamo garnituru igrača koji su se nametnuli kao nositelji igre i iz te kože ne možemo – dodaje Besek.

“Mlaka” Kranjčevićeva
Kako god bilo, u Kranjčevićevoj krojači traže gostujuće bodove.

– Svjesni smo svojih kvaliteta, ali i nedostataka. Upravo na njima intenzivno radimo na treningu, kako bismo ih sveli na minimum. Ne bismo trebali osjećati prevelik pritisak gostujućeg terena jer publika u Kranjčevićevoj i nije vruća. Zagreb je nešto mijenjao u svojoj igri u odnosu na početak prvenstva, ali dobro smo ih snimili i pripremili se za sve zamke – zaključio je Besek.

U 1. kolu Varteks je u Varaždinu protiv Zagreba slavio sa 2:1. Goran Mujanović u 7. i Matija Smrekar u 23. minuti bili su strijelci za krojače, dok je za zagrebačku momčad precizan bio Davor Vugrinec u 75. minuti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije