Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INFORMACIJE IZ PIREJA

'Grčki huligani zamijenili su Crnogorce za Hrvate i napali ih'

huligani,neredi na utakmici
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
04.11.2015.
u 10:10

'Grčka policija je doista poduzela sve da zaštiti našu delegaciju, Što se tiče informacija o tome što se dešavalo proteklih 24 sata, bio je doista zapaljen taksi u Ateni, no prema mojim informacijama to su bili Crnogorci koji su zamijenjeni za hrvatske navijače.'

U Pireju se u sklopu četvrtog kola Lige prvaka sastaju Olympiakos i Dinamo, a grčki mediji najviše pišu o strahu od navijačkih sukoba. Navodno je dogovorena velika tučnjava u kojoj bi trebali sudjelovati Hrvati, Srbi i Grci. Tako su došle i informacije o četiri napadnuta Hrvata, ali iz Dinama poručuju da je riječ ipak o Crnogorcima.

- Grčka policija je doista poduzela sve da zaštiti našu delegaciju, Što se tiče informacija o tome što se dešavalo proteklih 24 sata, bio je doista zapaljen taksi u Ateni, no prema mojim informacijama to su bili Crnogorci koji su zamijenjeni za hrvatske navijače - rekao je za HRT Dinamov povjerenik za sigurnost i stručnjak Krešimir Antolić, pa nastavio:

- U Larisi, koja je udaljena od Atene dva ili tri sata, uhićen je 41 pripadnik Delija kod kojih je nađeno hladno oružje. Čini mi se da su se Grci jako dobro pripremili, no naša delegacija mora biti na oprezu tako da smo spremni na sve. Ono što mene brine, je informacija da se ovdje već nekoliko dana nalaze neki od ortodoksnih vođa huligana, jer to nisu za mene navijači Dinama, dakle huligani, neki od njih su kategorizirani kao najgori huligani, neki imaju sudske zabrane, pa je pravo pitanje kako su uopće izašli iz Hrvatske i kako su došli tu.

Naglasio je Antolić i da su s grčkom policijom trajali razgovori te da nije nikakvo iznenađenje to što se u Grčkoj događa.

- Očekivali smo da će ovdje biti napeta situacija, jer smo znali da će iz Hrvatske doputovati BBB-i koji su tradicionalni prijatelji navijača Panathinaikosa, s druge strane će iz Srbije doputovati Delije koji su tradicionalni prijatelji s Olympiakosovim navijačima. Znajući prošlost tih navijačkih skupina, mi smo zajedno s kolegom iz Olympiakosa donijeli odluku da nema gostujuće tribine i u pripremi te utakmice dobili smo mnoge informacije koje smo podijelili i s hrvatskom policijom, Olympiakosom i s našim veleposlanstvom u Ateni tako da sve što se dešava nam nije nikakvo iznenađenje.

>> Huligani napali grčke novinare u centru Zagreba!

>> U Ateni napadnuti hrvatski navijači: 'Htjeli su ih žive zapaliti!'

>> Kaos u Grčkoj, masovna tučnjava Grka, Hrvata i Srba usred Atene

Komentara 9

PD
pl.domagoj
11:08 04.11.2015.

Laž ,laž i stalno laž nema navijača !!! Ova dotična gospoda stvarno su ušle u sve pore Hrvatskog društva (novinarstvo,policiju,sudstvo kriminal ,politiku ).

Avatar bradaZG
bradaZG
15:13 04.11.2015.

Eto, pobratimili nas i s Crnogorcima.....

Avatar Point_of_view
Point_of_view
11:15 04.11.2015.

....pa je pravo pitanje kako su uopće izašli iz Hrvatske i kako su došli tu. Postovani novinaru, pravo pitanje je: kako moze netko napisati ovakvu nebulozu? Naime, Grcka je clanica EU-a, kao i Hrvatska. Znaci za Grcku ti je potrebnaa samo osobna karta, a nju ti nitko ne moze oduzeti, jer je ona dokument identifikacije, koji si duzan nositi sa sobom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije