Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI SUSRET

Krenula i Europska liga, Fenerbahče bolji od Zenita

Fenerbahče - Zenit
Foto: Reuters/PIXSELL
12.02.2019.
u 21:24

Preostali prvi susreti šesnaestine finala na rasporedu su u četvrtak, 14. veljače, a zagrebački Dinamo gostuje kod češke Viktorije Plzen

U prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige nogometaši Fenerbahčea su u utorak na svom terenu protiv Zenita iz Sankt Peterburga slavili s 1-0 (1-0), s tim da gosti nisu iskoristili penal u prvom poluvremenu. Uzvrat je 21. veljače u Sankt Peterburgu.

Fenerbahče, kojeg je Dinamo u grupnoj fazi natjecanja dobio s 4-1, dobro je krenuo u utakmicu i u 21. minuti stiže do vodstva. Nakon kornera loptu je u mrežu pospremio Islam Slimani.
 
Do kraja poluvremena domaćini su još dva puta zaprijetili, ali bez rezultata. Iako je igra Zenita djelovala jalovo, vodeća momčad ruskog prvenstva mogla je izjednačiti u 44. minuti iz penala. No, udarac s bijele točke slovačkog veznjaka Roberta Maka turski vratar Harun Tekin skrenuo je u gredu, a odbijena lopta vratila mu se u ruke.


 
U prvih 15 minuta nastavka Fenerbahče je mogao povećati prednost, ali udarce Elmasa u 57. i Valbuene u 60. minuti obranio je vratar gostiju Andrej Lunev.
 
Najbolju prigodu u drugom poluvremenu Zenit je imao u 77. minuti nakon kornera. Artem Dzjuba je pucao glavom, ali turski golman bio je na pravom mjestu.
 
Preostali prvi susreti šesnaestine finala na rasporedu su u četvrtak, 14. veljače, a zagrebački Dinamo gostuje kod češke Viktorije Plzen.

>> Pogledajte tko su najplaćeniji nogometaši svijeta

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije