Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže Šemper

Kranjčar Ježinu poslao u drugu momčad jer se nije lijepo ponio prema kapetanu!

14.07.2015., Zagreb - Stadion Hitrec Kacijan, trening GNK Dinama uoci sutrasnje utakmice pretkola lige prvaka protiv CS Fola Esch. Eduardo Carvalho, Antonio Jezina. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
23.07.2016.
u 10:27

– Nikako nije dobro toliko mijenjati golmana, samo gube na mirnoći, sigurnosti – kazao nam je nekadašnji vratar i legenda Dinama Željko Stinčić

Golmani su pomalo posebna vrsta, nije s njima kao s ostalim nogometašima. Kod igrača u polju ponekad dobro dođe zamjena, što više ih rotirati, no s golmanima je drukčije.

Katalinić čuvao Ladića

Sjećamo se kad je Dražen Ladić slabo branio u Dinamu i Ćiro je razmišljao da na gol reprezentacije stavi Marijana Mrmića. Tada je trener golmana u reprezentaciji bio Ivan Katalinić i rekao je Ćiri da na golu treba ostati Ladić. Jer, ako stavi Mrmića i on nešto “zezne”, izgubit će obojicu. Ladića jer će potonuti zbog klupe, Mrmića zbog greške. I u Francuskoj 1998. Katalinić je golmane držao gotovo u karanteni, radeći s njima, puno razgovarajući.

Dinamo danas radi obrnuto, već nekoliko godina luta s golmanima, još od dolaska odličnog Georga Kocha koji nije dugo ostao, ali su onda nestali Lončarić, Turina. Pa je bio Kelava, ni on nije bio dobar, pa se kupovalo Sandomierskog, pa je branio Zelenika, stigli su Ježina i Eduardo.

I ta dva posljednja i danas su čuvari mreže Dinama. I prošle ih je sezone Zoran Mamić znao zamjenjivati jer nije bio zadovoljan.

Sada se događa slično, Ježina je branio u prve tri utakmice jer je Eduardo bio na Euru, ali Kranjčar nije zadovoljan i vraća Eduarda. A nije Cicio želio trpjeti Ježinu koji se nije lijepo ponio prema kapetanu Antoliću te ga je prebacio u drugu momčad.

– Nikako nije dobro toliko mijenjati golmana, samo gube na mirnoći, sigurnosti – kazao nam je nekadašnji vratar i legenda Dinama Željko Stinčić kojeg smo pitali o vrlinama i nedostacima te dvojice.

– Eduardo je puno slabiji na istrčavanju, na centaršutovima, ali ima veliko iskustvo i puno je bolji u tim situacijama na samom golu. Ježina ima samo jedan problem, dvije godine sjedi na klupi, to se vidjelo kod ovog gola Vardara s 30 metara. Koliko god udarac bio dobar i precizan, zakasnio je s reakcijom, a to je posljedica nebranjenja.

Čak i nije toliko važno koji je bolji, važno je odlučiti se za jednoga.

Koliko ih obojicu znamo, karakterni su, dobri dečki, profesionalci i obojica zaslužuju braniti. No, taj primljeni gol Ježine protiv Vardara ne bi trebao biti razlog za smjenu. Uostalom, na samom početku utakmice skinuo je “zicer”, ali to mu se brzo zaboravilo.

Gužva u svlačionici

Kako bilo, stalnim promjenama neće dobiti prvog golmana.

– Ako Eduardo ostane, onda će Ježina opet izgubiti godinu dana na klupi. I ne samo on, velika je opasnost za karijere Šempera i Livakovića, mladih golmana koji moraju braniti, i to seniorski nogomet. Dinamo ima previše vratara – Eduardo, Ježina, Šemper, Livaković, njihov je i Zelenika, pa junior Kotarski i to mora hitno riješiti – kaže Stinčić.

Dinamo je za Šempera imao ponude, nije ga pustio jer u njega se svi kunu, ali dečko će teško do gola prve momčadi.

– Da sam u Dinamu, ne bih dvojio između Eduarda i Ježine, u vatru bih gurnuo Adriana Šempera. Da, trebalo bi ga “istrpjeti”, mlad je i griješio bi, ali onda bi imali golmana sljedećih pet godina. Može on braniti u mladoj momčadi, ali to nije isto, drukčiji je seniorski nogomet, jači su udarci. Svi mu samo komplimentiraju pa, ako svi vjerujemo u njega, a ja vjerujem, onda bih ga stavio da brani. Samo, za to treba imati hrabrosti, ali dobitak bi bio velik – zaključio je Stinčić. Zasad u modrom stožeru razmišljaju drukčije. 

Komentara 19

NO
Nordovest
12:33 23.07.2016.

Već davno nisam pročitao bedastiji članak. Prvo Ježina je u tri utakmice primio četiri gola, četiri puta se lopta zaustavila na stativi (a prošla Ježinu) deset puta mu je lopta po zemlji prolazila kroz peterac a on ni trzaj. Svaka lopta prema golu je strepnja, a njegovo odigravanje nogom na povratne lopte je strava i užas. Meni on nebi bio ni treći vratar a to što on "strpljivo" čeka kao drugi vratar, to mu je posao. Ako nije zadovoljan nek ide negdje drugdje, ovakvih vratara ima koliko hočeš.

KO
kokolino
15:30 23.07.2016.

Nigdje ne piše što je to Ježina napravio Antoliću, da ga se šalje u drugu ekipu.Premda mu je tamo i mjesto.Dinamo se mora riješiti Eduarda ili ga pokloniti nekome, a na gol staviti Šempera i Livakovića, odnosno onog za koga se trener golmana odlući.Tada će imati golmane za iduće desetljeće.

Avatar mlijeko
mlijeko
11:49 23.07.2016.

Dinamo ima apsolutno previše igrača, a pogotovo golmana. Koliko igrača imaju jedna bi ekipa mogla igrati prvenstvo a druga kvalifikacije za ligu prvaka...i ta druga ekipa bi bolje igrala u prvenstvu i bila prva. Na taj način igrači bi bili uigraniji i zadovoljniji....Pa sada u Dinamu II koji igra drugu ligu, koja je ustvari 3. momčad konkuriraju za golmana Ježina i Zelenika !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije