Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uoči Azerbajdžana

Kramarić poslao sjajnu poruku navijačima: Oni su naša snaga

Andrej Kramarić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
20.03.2019.
u 07:49

Oni će kad - tad pasti u koncentraciji i to moramo iskoristiti. Ne smijemo se ničega bojati i ne podcjenjujemo nikoga. Danas svi igraju nogomet. Oni imaju našeg trenera i on će ih znati pripremiti. Poznaje tu našu filozofiju – istaknuo je Duje

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom kvalifikacijska je utakmica za Europsko nogometno prvenstvo protiv Azerbajdžana (četvrtak, 20.45 sati, stadion Maksimir).

Trener, igrači, stožer, svi su se okupili u Zagrebu, smiju se, neki i upoznavanju, ali i odrađuju treninge i čekaju tri kvalifikacijska boda.

>> Pogledajte galeriju: najljepše djevojke i supruge hrvatskih reprezentativaca

Andrej Kramarić
1/33

No, suparničke momke koje vodi hrvatski trener Nikola Jurčević nikako ne podcjenjuju.

– Ne treba strahovati, pokazali smo kvalitetu. Hrvatska ima širok broj igrača, tko nedostaje, može se nadomjestiti. Baš smo gledali video njih i imali sastanak. Vjerojatno će igrati blok. Moramo biti strpljivi i to izbornik stalno naglašava. Moramo tražiti bodove, a ako ne zabijemo prvih 15 minuta, moramo ići mirno i staloženo - kaže Duje Ćatela-Car. 

– Oni će kad - tad pasti u koncentraciji i to moramo iskoristiti. Ne smijemo se ničega bojati i ne podcjenjujemo nikoga. Danas svi igraju nogomet. Oni imaju našeg trenera i on će ih znati pripremiti. Poznaje tu našu filozofiju – istaknuo je Duje i dodao:

– Da, napokon sam uhvatio pravu formu nakon Svjetskog prvenstva. Igram u kontinuitetu. Imam podršku svih. Sada je sve sjelo na svoje mjesto. Što se mene tiče, spreman sam. No, izbornik je tu da odluči, ali ja ću dati svoj maksimum ako zaigram.


>> Pogledajte video: izbornik Dalić uoči početka kvalifikacija

Duje se osvrnuo i na novopridošlog Brunu Petkovića u napadačkom tandemu reprezentacije.

– Svi koji dođu super se uklope. I ja kada sam došao super su me primili ovi stariji. Bruno je prvi puta s nama i vidiš na treninzima da je sretan i da je pozitivan. Važno je za nas mlade igrače, koji dođemo među starije s respektom, da nas lijepo prihvate. Osjećamo se ugodno i to je najvažnije – zaključio je Duje Ćaleta-Car koji je u pravoj formi i nada se dobroj utakmici.

A onoga što ih u kvalifikacijama čeka svjestan je i napadač Andrej Kramarić:

– Bit ćemo motivirani i napaljeni i ponekad je tako teže igrati. Uvijek smo bili u problemima s momčadima koje su stajale defenzivno. Zato mislim da će ovo biti zanimljive utakmice. Na papiru to sve izgleda jednostavno, ali realnost je malo drugačija. Svi mogu igrati defenzivni blok. U današnjem modernom nogometu svatko svakog može pobijediti, a mi s ovim balkanskim mentalitetom - nikada ne znaš što se očekuje od nas – kaže Hoffenheimov napadač pa dodaje:

– Nemamo vremena da si dopustimo kikseve. Moramo biti spremni na sve i da se ne mučimo kao i uvijek.

Kao i svi, nada se ispunjenom Maksimiru.

– Super je da se vratio taj neki nogometni svijet ponovno u Zagreb, zahvaljujući i reprezentaciji i Dinamu. Nadam se da će tako biti i u četvrtak. Navijači su naša snaga – zaključio je Andrej Kramarić.

>> Vatreni uručili donacije Klinici za dječje bolesti Zagreb i akciji Korak u život

Andrej Kramarić
1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije