Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPLET BUNDESLIGE

Kramarić opet zabio za Hoffenheim, a onda se dogodilo nešto nevjerojatno!

Andrej Kramarić
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
18.05.2019.
u 17:47

Hoffenheim je lovio pobjedu na gostovanju kod Mainza u borbi za Europu, ali je na koncu izgubio sa 2-4 premda je nakon 35 minuta vodio 2-0.

U posljednjem kolu Bundeslige Bayer Leverkusen je u borbi za Ligu prvaka na gostovanju pobijedio Herhu sa 5-1 preskočivši Borussiju Moenchengladbach. Strijelci za 'apotekare' bili su Havertz (28), Alario (39, 73, 88) i Brandt (53), dok je pogodak za domaćine zabio Lazaro (35). Tin Jedvaj nije igrao za Bayer.

Hoffenheim je lovio pobjedu na gostovanju kod Mainza u borbi za Europu, ali je na koncu izgubio sa 2-4 premda je nakon 35 minuta vodio 2-0. Međutim, u 41. minuti je ostao s igračem manje nakon što je isključen Cristoph Baumgartner, što je domaćin iskoristio i u drugom dijelu okrenuo rezultat sa četiri gola.

Gosti su poveli u 13. minuti preko Belfodila, a u 35. minuti je svojim 18. pogotkom ove sezone Andrej Kramarić povisio na 2-0. No, uslijedio je veliki obrat, a strijelci za Mainz bili su Brosinski (66-11m), Boetius (83, 90) i Mateta (90+3).

Među strijelce se upisao i Josip Brekalo u 8-1 pobjedi Wolfsburga protiv Augsburga. Junak utakmice bio je Wout Weghorst s tri gol i jednom asistencijom.

Na koncu je Bayern osvojio prvo mjesto sa 78 bodova, Borussija Dortmund je druga sa 76 bodova, RB Leipzig na trećem mjestu ima 66 bodova, a Bayer Leverkusen je zauzeo četvrtu poziciju sa 58 bodova.

Iz lige ispadaju Hannover i Nurnberg, a Stuttgart će igrati dodatne kvalifikacije.

Lewandowski na vrhu, Kramarić na diobi treće pozicije

Napadač Bayerna Poljak Robert Lewandowski najbolji je strijelac njemačkog prvenstva sa 22 gola, dok je hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić na diobi treće pozicije sa 17 postignutih golova.

Na drugom mjestu je Paco Alcacer iz Borussije Dortmund sa 18 golova, dok su po 17 pogodaka kao i Kramarić zabili i Kai Havertz (Bayer Leverkusen), Luka Jović (Eintracht Frankfurt), Marco Reus (Borussia Dortmund) i Wout Weghorst (Wolfsburg).

LJESTVICA STRIJELACA:

22 - Lewandowski (Bayern Munchen)
18 - Paco Alcacer (Borussia Dortmund) 
17 - Havertz (Bayer Leverkusen) , Jović (Eintracht Frankfurt), KRAMARIĆ (Hoffenheim), Reus (Borussia Dortmund), Weghorst (Wolfsburg)
16 - Belfodil (Hoffenheim), Werner (Leipzig)
15 - Haller (Eintracht Frankfurt), Poulsen (Leipzig)
14 - Mateta (Mainz 05), Volland (Bayer Leverkusen)
12 -  Plea (Borussia Mönchengladbach), Sancho (Borussia Dortmund)...

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kajinx
01:09 19.05.2019.

Krama, 17 ili 18?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije