Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Start iz snova

Kramarić igrač utakmice, samo još dvojici Hrvata 'sedmice'

Andrej Kramarić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/13
22.03.2019.
u 08:23

Jednostavno, Kramarić je najbolje što se Hrvatskoj dogodilo nakon umirovljenja Mandžukića!

Unatoč teškoj i neočekivanoj muci s Azerbajdžanom, protiv kojega smo opasno visjeli (bezimeni suparnik imao je dva čista zicera), Zlatku Daliću i reprezentativcima nema se što zamjeriti, dapače – ovaj prekret, pred gotovo punim stadionom, u spektakularnome ozračju, može se samo okarakterizirati kao start iz snova!

Naime, Hrvatska je 108. reprezentaciju svijeta uspjela nadvladati samo s dvojicom igrača u top formi, što je dodana vrijednost ove pobjede: liderom i dirigentom Lukom Modrićem, te kraljem lažnjaka i hladnokrvnim egzekutorom Andrejem Kramarićem.

Taj se genijalac iz Šubićeve još jednom potvrdio kao Dalićev najubojitiji joker: čak osam od svojih 13 pogodaka za reprezentaciju postigao je u Dalićevom mandatu, od toga tri odlučujuća – dva protiv Ukrajine i sada jedan protiv Azerbajdžana. Usto, zabio je u tri posljednja nastupa za Hrvatsku, protiv Španjolske, Engleske i Azerbajdžana.

>> Pogledajte što je Luka Modrić rekao nakon teško osvojena tri boda protiv Azerbajdžana

Jednostavno, Kramarić je najbolje što se Hrvatskoj dogodilo nakon umirovljenja Mandžukića!

Brekalo nije eksperiment

- Zadovoljan sam, u ovoj utakmici dobili smo tri boda, sačuvali smo Rebića i Brozovića, te s dobrim ozračjem idemo u Mađarsku. Teško je bilo, malo više muke nego što smo mislili, ali kada primiš onakav pogodak, onda je teško probiti bunker. Ipak, zasluženo smo pobijedili - kazao je Zlatko Dalić i dodao:

- Barišićev pogodak sve je okrenuo, donio nam je mirnoću. Da nije pao taj gol u 44. minuti, bilo bi nam teže. No, u poluvremenu nije bilo povišenih tonova u svlačionici. Kod nas toga nema. Samo mirno, ležerno, easy...

Koliko je naša spora igra u prvom poluvremenu pomogla gostima?

- Istina je, bili smo malo prespori, no inzistirali smo samo strpljivo, strpljivo, strpljivo gradimo igru i stvarajmo šanse. To nam se isplatilo – uzvratio je Dalić.

Kazao je kako je zadovoljan učinkom Borne Barišića iako, ističe, trebat će mu još vremena da osjeti ovu momčad. Također, izbornik nije prihvatio tezu kako je postavljanje Brekala na desnoga beka bio eksperiment.

- To nije eksperiment, jer on je još od siječnja, kada smo bili kod njega, znao da će igrati tu poziciju. On je bio vrlo dobar, ofenzivan, sve nas je zadovoljio – istaknuo je Dalić, koji je bio sretan i učinkom Brune Petkovića (‘bio je solidan, a zamijenjen je planski jer smo dogovorili da Rebić igra pola sata’).

Pogled prema Budimpešti?

- Vraćaju se momčad Lovren, Brozović i Rebić. Favoriti smo, moramo se postaviti kao doprvaci svijeta. Ne znamo još kako će se postaviti Mađari, sada će, nakon poraza od Slovačke, možda biti ofenzivniji – zaključio je Dalić.

Izbornik Azerbajdžana Nikola Jurčević nastupio je u dobrome raspoloženju, unatoč porazu.

- Zaslužena pobjeda Hrvatske, a mi smo nesretni jer smo u ovoj fantastičnoj atmosferi bili blizu bodu. Igrali smo protiv jedne od najjačih svjetskih reprezentacija, moji igrači dali su sve od sebe, imali smo šanse za 2:2 – kazao je izbornik Azerbajdžana Nikola Jurčević na ne baš tečnom engleskom, a la Blaž Slišković.

Jura: Bilo je neobično

Naime, Jurčević mnogo tečnije govori njemački, budući da je godinama igrao u Austriji i Njemačkoj.

Požalio se kako je nekoliko sudačkih odluka o prekršajima blizu njihovoga kaznenog prostora bilo nategnuto, 'a to su bile odlučujući trenuci utakmice’. No, nijednom rječju, džentlmenski korektno, nije umanjio zasluženost pobjede Hrvatske.

Jurčević će reći kako mu je ovaj nastup u Zagrebu ipak ohrabrenje i poticaj uoči lipanjskih utakmica sa Slovačkom i Mađarskom u Bakuu, u kojima će tražiti tri boda.

>> Pogledajte kako je Kolinda Grabar-Kitarović komentirala pobjedu Hrvatske

A kako se osjećao kada je čuo intoniranje hrvatske himne?

- Bio je malo neobičan osjećaj. Držao sam ruku na srcu jer Hrvatska je uvijek u mom srcu, ali danas sam istinski želio uspjeh Azerbajdžana – zaključio je Jurčević.

Tako je Hrvatska, uloživši ogroman napor i trud, pobjednički probila led u novome ciklusu i sada s velikim olakšanjem putuje na sraz s Mađarskom (nedjelja, 18 sati).

To je suparnik s kojim u sedam međusobnih susreta imamo četiri remija i tri pobjede. Posljednju smo zabilježili još tamo u rujnu 2004. godine (3:0) kada je reprezentaciju u kvalifikacijama za SP vodio Zlatko Kranjčar.

OCJENE:

Hrvatska: Kalinić 6.5 – Vida 6, Ćaleta-Car 6, Barišić 7 – Kovačić 6 (od 73. Vlašić -) - Brekalo 6, Rakitić 6, Modrić 7 (od 90. Badelj -), Perišić 6 – Kramarić 7.5, Petković 6 (od 69. Rebić -). Izbornik: Zlatko Dalić

Azerbajdžan: Agajev 6.5 – Medvedev 6, Mamadov 6.5, Huseinov 6.5, Rahimov 5.5 – Garajev 5 (od 88. Dadašov -) – Madatov 5, Eddy 5, Almeida 5 (od 73. Mahmudov -), Nazarov 5 (od 58. Abdulajev -) – Šejdajev 7. Izbornik: Nikola Jurčević

Strijelci: 0:1 Šejdajev (19.), 1:1 Barišić (44.), 2:1 Kramarić (79.)

Igrač utakmice: Andrej Kramarić

Komentara 9

Avatar majkuvam
majkuvam
10:07 22.03.2019.

Kalinic 6,5?Vratar od dva metra ne bi smio primiti onaj gol.Ako ne igra standardno u Aston Villi ne bi trebao ostati na golu reprezentacije.

BL
bluesclues
10:03 22.03.2019.

cijela je obrana bila jako losa, brekalu nije mjesto na beku a barisic je bio velika rupa, da nije zabio zasluzio bi jednu od najnizih ocjena...i cudna taktika, u jednom smo periodu imali 4 krilna napadaca u igri koji su se, gle cuda, uvlacli prema sredini, a krama (poluspica) je gol na kraju zabio s krila....makar se protiv dalica ne smije nista rec, ovog puta je to lose iskemijao, losa priprema utakmice i kriva taktika koja nas je mogla kostat bodova...

BU
busbus59
08:52 22.03.2019.

Igrač utykmice je Luka Modrić!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije