Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HEP CRO KUP

"Kraljice šoka" odmah kreću žestoko: Testirat će ih svjetske prvakinje

Ćamila Mičijević
Ivo Cagalj/PIXSELL
14.04.2021.
u 16:10

Od devet susreta do sada Hrvatska je dobila pet, a Nizozemska četiri.

Rukometašice Hrvatske u porečkoj dvorani Žatika igraju prvu utakmicu (20:00) nakon osvajanja bronce na Europskom prvenstvu u Danskoj, još tamo krajem prosinca 2020. godine. Suparnice "kraljicama šoka" u prvom kolu HEP Croatia kupa bit će aktualne svjetske prvakinje Nizozemke, reprezentacija koju su naše rukometašice pobijedile u skupini prvog kruga na EP-u.

U odnosu na tu utakmicu na klupi neće biti izbornika Nenada Šoštarića (COVID-19), a neće biti ni igračica Larisse Kalaus, Paule Posavec (obje COVID-19) i Josipe Mamić (ozljeda).

Povratak Polman i Broch

Što se tiče Nizozemki, one su u Poreč stigle s devet igračica koje su bile na Europskom prvenstvu. Korona u redovima Borussije Dortmund spriječila je dolazak čak pet igračica. Ali Nizozemskoj se, 238 dana nakon operacije koljena, vratila njezina prva zvijezda Estevana Polman, inače najbolja igračica posljednjeg Svjetskog prvenstva u Japanu 2019. godine. Uz nju, vratila se Yvette Broch, suigračica našeg dvojca iz Metza Ivane Kapitanović i Ćamile Mičijević. Tu je sjajna vratarka Tess Wester, jedna od najboljih svjetskih igračica Lois Abbingh pa Angela Malenstein, Debbie Bont, još jedna članica Metza... Vodi ih Francuz Emmanuel Mayonnade, inače trener Metza.

Od devet susreta do sada Hrvatska je dobila pet, a Nizozemska četiri. U Danskoj prije 127 dana Hrvatska je senzacionalno slavila s 27:25, osigurala drugi krug i svjetske prvakinje gurnula u situaciju da se moraju spašavati protiv Mađarske u posljednjem kolu. Na kraju je Nizozemska osvojila 6. mjesto, a Hrvatska otišla do bronce.

Snježana Petika, privremena izbornica naše reprezentacije, vjerojatno će početi utakmicu s Pijević na vratima, Šimarom i Zadravec na krilima, Ježić na crti te Mičijević, Milosavljević i Krsnik u vanjskoj liniji.

Petika: Brazilke nepoznanica

– Turnir je jak, vjerujem da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu i vjerujem da ćemo nastaviti kontinuitet dobrih igara s Europskog prvenstva. Nizozemska također nije kompletna, ali i dalje je to vrlo jaka reprezentacija, pogotovo nakon povratka Polman. O Brazilkama ne znam gotovo ništa jer ih dvije godine nismo imali prilike gledati. Sreća je da igraju prije nas s Nizozemskom pa ćemo vidjeti u kojem su sastavu došle – rekla je Snježana Petika.

Katarina Ježić, kapetanica reprezentacije, istaknula je:

– Ovo je najjači Croatia kup do sada, barem od kada sam u reprezentaciji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije