Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RODNO MJESTO

Kraljeva Sutjeska pripremila Lovrenu nezaboravan doček, pogledajte kako je bilo

Doček Lovrena
Foto: VL BIH
1/6
26.07.2018.
u 18:53

- Hvala vam od svega srca, ovo mi znači više od bilo čega u životu. Jako sam uzbuđen u ovim trenucima i lijepo vas je vidjeti u ovolikom broju pred ovim samostanom.

Dejan Lovren, general obrane hrvatske nogometne reprezentacije i jedan od najvećih miljenika ženskog dijela publike, stigao je u svoju rodnu Kraljevu Sutjesku.

Dočekan uz ovacije

Na platou samostana, na čijem trijemu se nalazio transparent “Dobro nam došao, Dejane”, okupio se veliki broj navijača i simpatizera koji su došli iz svih krajeva. Fra Željko Brkić, gvardijan Samostana Kraljeva Sutjeska, dočekao je hrvatskog reprezentativca Dejana Lovrena i kazao:

- Dragi Dejane, poručujem ti iste riječi koje je izgovorio tvoj izbornik Zlatko Dalić prije nekoliko večeri u Livnu - da nije zaboravio odakle je potekao. Stoga hvala i tebi što si se sjetio svoga kraja i mi smo ponosni na sve što si nam pružio na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Hvala ti naš, Lovrene - rekao je fra Željko Brkić.

>> Pogledajte transfere hrvatskih nogometaša

Lovren je dočekan uz ovacije, navijačke pjesme, bengalke i skandiranja.

- Hvala vam od svega srca, ovo mi znači više od bilo čega u životu. Jako sam uzbuđen u ovim trenucima i lijepo vas je vidjeti u ovolikom broju pred ovim samostanom. Gdje god putujem po svijetu, rado kažem da sam iz Kraljeve Sutjeske i uvijek se sjetim kako su me otac i majka držali pred ovim samostanom u krilu, a tu sam se i krstio. Stoga pozdravljam sve fratre iz ovog samostana. Ovo što smo u Rusiji napravili, to je dar svim Hrvatima i hrvatskom narodu, bilo da su u domovini ili u cijelom svijetu.

Slavlje se nastavilo u Domu kulture Kraljeva Sutjeska, a Lovren je kasnio jer je posjetio i drugu baku koja je otpuštena iz Zeničke bolnice i stigla u selo Haljinići, nadomak Kraljeve Sutjeske.

Tijekom cijelog dana bilo je vidljivo da će doček nogometaša, koji je s izbornikom Zlatkom Dalićem i ostalim hrvatskim reprezentativcima došao na sam tron svjetskog nogometa, biti topao, a glavni organizacijski odbor nalazio se u Domu kulture Kraljeva Sutjeska. Gotovo svaka kuća je za svog Dejana nešto napravila, bilo da su kolači, pite i razne druge delicije. U domu nas je srdačno dočekala Lovrenova baka Ivanka Trgovčević vidno uzbuđena.

- Mene već 10 godina ta vrsta uzbuđenja drži i jedva sam čekala da vidim svog Dejana.On je dolazio prije dvije godine u Kraljevu Sutjesku i uvijek rado dolazi u svoj rodni kraj. Dejan je vezan za ovo mjesto, tu je odrastao do svoje treće godine, krstio se u samostanskoj crkvi sv. Ivana Krstitelja - kazuje Ivanka te dodaje kako je svaku utakmicu reprezentacije Hrvatske pratila s velikim uzbuđenjem.

- A onda kad više nisam mogla izdržati otišla sam na finalnu utakmicu u Moskvu, uh, bilo je tu dosta emocija - kazala je Lovrenova baka Ivanka.

Čim smo stigli u Kraljevu Sutjesku, po registarskim pločicama automobila Austrije, Njemačke, Švicarske, Hrvatske..., bilo je jasno da će Kraljeva Sutjeska svom Dejanu pripremiti nezaboravan doček. Žitelji Kraljeve Sutjeske ponosni su na Lovrena, a to ne krije ni Milorad koji nam je kazao da Lovrenov dolazak za njih znači puno.

- Gotovo nevjerojatno zvuči da iz ovako malog mjesta imamo tako velikog igrača svjetske klase - kaže Milorad.

>> Pogledajte najbolje trenutke dočeka vatrenih

Ponosan na svoj rodni kraj

Dejan Lovren je prije dolaska u Kraljevu Sutjesku u pratnji svojih roditelja Silve i Saše imao prijem kod načelnika općine Kakanj. Domaćini Lovrenu su bili predsjedatelj Općinskog vijeća Kakanj Slaven Katičić i općinski načelnik Nermin Mandra.

- Prekrasno je biti ovdje, doći sa srebrom, lakše bi bilo da je zlato, ali moramo se svi ponositi s onim u Rusiji. Sve ovo smo napravili za sve narode i naše susjede, moramo biti ponosni na to. Drago mi je da ovo mogu podijeliti s ljudima u Kaknju, Kraljevoj Sutjesci i to je najmanje što im mogu pružiti. Osjećaj je prekrasan, ponosan sam na sve što smo postigli. Pokazali smo da zajedništvo u nogometu možemo prenijeti na cijelu naciju - kazao je Lovren koji se malo prije izjave čuo s Miroslavom Ćirom Blaževićem.

- Pomogao nam je dosta, on nikada neće biti zaboravljen. Trener je svih trenera, a o Daliću će se pričati kao i o Ćiri - kazao je hrvatski reprezentativac.

Najmlađim nogometašima je poručio da se ne predaju i da vjeruju u sebe, ali i da slušaju roditelje koji su najveći prijatelji. Neizostavna je i vjera u Boga. Lovren je kazao i da razmišlja o ulaganjima u Kaknju u idućih godinu dana kako bi pomogao ljudima ostati na svojim ognjištima.

Načelnik Kaknja Mandra je istaknuo da posjeta Lovrena izuzetno značajna za Kakanj. 

- Radovali smo se svakom uspjehu susjeda, a zadovoljstvo je veće kada znamo da su naši sugrađani bitan faktor toga, a nama u Kaknju sve to posebno mnogo znači jer imamo Lovrena. Ovo je njegova kuća - kazao je Mandra. Inače, ovaj poznati svjetski nogometaš često ističe tko je i odakle dolazi.

Njegova fotografija s kćerkicom pored ulaza u Kraljevu Sutjesku koju je prije više od godinu dana objavio na svojoj službenoj Facebook stranici prikupila je desetine tisuća lajkova.

Ispod navedene fotografije Lovren je tada napisao: “Uvijek se lijepo vratiti tamo otkuda si krenuo”. 

Doček Lovrena
1/10

Komentara 35

DU
Deleted user
19:35 26.07.2018.

Mi smo jedno srce, svi to moramo priznati, samo nas granica na papiru dijeli.

Avatar Toni Broo
Toni Broo
20:05 26.07.2018.

Svaki pravi domoljubni Hrvat je ponosan na svoj zavičaj i korijene, svoj katolički identitet te poštuje i voli Hrvate iz drugih regija i dijaspore. To jedinstvo Hrvata katolika različitih zavičaja smeta samo ljevičarima od kojih većina njih ni ne zna koji su im korijeni, koje su nacije jer su oni većinom anacionalni jugoslaveni ateistički.

IL
ilijan
19:41 26.07.2018.

Bravo Hercegbosno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije