Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKUPILI SE U UMAGU

Krajan: Vjerujem da možemo igrati protiv Murraya i društva

Davis kup reprezentacija (1)
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/6
09.09.2013.
u 13:37

U Umag je u nedjelju stigao i treći tenisač svijeta Andy Murray koji će predvoditi Britance u Davisovu kupu

– Čeka nas težak suparnik, vjerojatno najteži kojeg smo i mogli dobiti u kvalifikacijama, ali vjerujem u ekipu i šanse za pobjedu – rekao je izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije Željko Krajan na konferenciji za novinare održanoj u ponedjeljak u Umagu.

U kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Hrvatska će od petka do nedjelje na umaškom Stadionu Stella maris biti domaćin Velikoj Britaniji, s kojom se dosad sastala samo jednom, u Wimbledonu 2007. godine. Tada su uspješniji bili Britanci pa će ovo biti prilika za uzvrat. Hrvatska je u elitnom rangu igrala 11 puta od posljednjih 12 godina.

Na konferenciji za novinare uz izbornika Krajana bili su Ivan Dodig, najbolje rangirani hrvatski tenisač od četvorice nominiranih, te Antonio Veić i Mate Pavić. Nedostajao je samo Borna Ćorić, koji će se sastavu priključiti nakon povratka s US Opena gdje je u nedjelju osvojio naslov u pojedinačnoj konkurenciji juniora.

Dakako, konferencija je počela čestitkom Hrvatskog teniskog saveza Borni Ćoriću i Ani Konjuh, pobjednicima US Opena u juniorskoj konkurenciji tenisačica. Potom se prešlo na Davisov kup:

– U britanskom sastavu jedan je od najboljih igrača svijeta Andy Murray i, ukupno gledajući, to je jedna od najboljih reprezentacija, kad se zna da su četvorica Britanaca među 30 najboljih na svijetu u paru. Daniel Evans na US Openu prošao je u 3. kolo i jasno je što nas čeka. Ipak, vjerujem u ekipu, dečke koji su tu, a imamo i domaći teren – našu publiku i podlogu koja nam najviše odgovara – rekao je Krajan.

Budući da u sastavu nema Marina Čilića, Ivan Dodig imat će ulogu prvog reketa, nekoliko dana nakon još jednog izvrsnog rezultata u paru: u Umag je došao s polufinalom u konkurenciji parova na US Openu. Međutim, i Dodigovi posljednji rezultati u pojedinačnim mečevima daju razloga za optimizam, koliko god je suparnik jak:

– Ovaj put ćemo imati jako težak meč. Čeka nas reprezentacija koju predvodi jedan od najboljih svjetskih igrača, a mi nažalost nemamo Marina koji će nam puno nedostajati. Opet, na nama je da damo sve od sebe na igralištu i pružimo maksimum. Svjesni smo da će biti jako teško, ali igrat ćemo pred domaćom publikom i nadam se da će nam to biti još jedan poticaj za pobjedu – rekao je Ivan Dodig.

Britanci su u Umag došli u najjačem mogućem sastavu, što će reći da je stigao i treći igrač svijeta Andy Murray. U hotel je došao u nedjelju poslijepodne i sat potom bio je na treningu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije