Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zašto su prekinuli?

Krajan: Goran je Marinu sve dao, prije ili kasnije preuzet će Bornu

31.01.2015., Zagreb - U Domu sportova odrzano izvlacenje parova za predstojeci ATP turnir PBZ Zagreb Indoors 2015. Goran Ivanisevic , Marin Cilic. Photo: Zarko Basic/PIXSELL
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1/7
23.07.2016.
u 23:15

– Bio sam šokiran tom informacijom, za druženja u Davisovu kupu s Marinom ni na koji način nije se dalo naslutiti da će se to dogoditi.

Nakon tri godine suradnje Goran Ivanišević više nije trener Marina Čilića. Javnost golica odgovor na pitanje zašto, ali o razlozima prekida ne žele govoriti ni Marin ni Goran. A možda tu i nema ničega spektakularnoga, naprosto su obojica zaključila da su jedan drugome dali što su imali i da su im potrebni novi izazovi i novi ljudi.

Je li došla faza stagnacije?

Suradnja je u svakom slučaju bila uspješna jer je u tom razdoblju Marin osvojio Grand Slam naslov (US Open 2014.), još četiri druga turnira te zabilježio omjer pobjeda i poraza 113-55.

– Bio sam šokiran tom informacijom, za druženja u Davisovu kupu s Marinom ni na koji način nije se dalo naslutiti da će se to dogoditi. Prave razloge znaju očito samo oni, možda se Goran odlučio sam povući ako je osjetio da Marinu više ne može dati ništa novo, ako su zajedno ocijenili da je Marin, uvjetno rečeno, ušao u stanje stagnacije – kaže izbornik hrvatske reprezentacije Željko Krajan.

– Odnos Gorana i Marina bio je specifičan, to nije bio klasični odnos trenera i igrača – istaknuo je Branimir Horvat, bivši tenisač i direktor ugaslog Zagreb Indoorsa, i dodao:

– Goran je o Marinu oduvijek imao visoko mišljenje, uvijek mu je nastojao pomoći pa je, kad je Marin imao 15 godina, s njim u paru nastupio na našem Zagreb Openu. Uvjeren sam da će njih dvojica i dalje imati dobru komunikaciju, Goran će i dalje pomagati Marinu.

Horvat odlično poznaje i Gorana i Marina jer je s njima na različite načine surađivao dugi niz godina.

– Goran po karakteru nije klasični trener, kao što je po karakteru sasvim drugačija osoba od Marina, oni su kao drvo i željezo. I sam sam se, kad su počeli, pitao kako će to funkcionirati. I ispalo je dobro. Pokazalo se da je Goran uspio prenijeti Marinu neke stvari, popravio mu je servis, natjerao ga da igra agresivnije. Goran je impulzivan, tako da ja nisam ni očekivao da će ta suradnja trajati vječno. Ipak je tu i puno odricanja, putovanja, odvojenost od obitelji... Osim toga, Goran je vrlo tražen za ekshibicije, možda jedan od najtraženijih bivših šampiona. Uglavnom, mislim da je Goran ono glavno prenio Marinu, a sada će na novom treneru biti da krene dalje – smatra Horvat.

Može li se dogoditi da sad Goran postane trener Borne Ćorića?

– Mislim da postoji i ta opcija. To će se dogoditi prije ili kasnije, sad je li to baš ovaj trenutak, to ćemo uskoro doznati – kaže Krajan.

Malo mu treba da ušeta u vrh

– Goran pomaže i Borni, ne mogu reći da je to nemoguće. No mislim da će Goran paziti kod preuzimanja novih igrača, ono s Marinom bila je iznimka. Kod Gorana novac nije u prvom planu, kod njega su presudne emocije, mora biti prisutan posebni motiv. Kad je Borna u pitanju, taj motiv svakako postoji – zaključuje Horvat.

Pomislili smo i na varijantu da Krajan bude Marinov novi trener.

– Sve opcije su otvorene, sigurno da je biti Marinov trener poseban izazov – kaže o toj temi Željko, a na upit kakav je profil trenera koji je sad potreban Marinu odgovara:

– Marinu treba trener kojemu će vjerovati. Njemu doista malo nedostaje da ušeta u sam svjetski vrh, među igrače koji će osvajati Grand Slam turnire. Po mojem sudu treba trenera s renomeom i autoritetom.

Komentara 15

Avatar tripadvisor85
tripadvisor85
23:47 23.07.2016.

Čiliću treba Ljubo za trenera da mu još malo smanji muda

DH
dalibor.hren
09:24 24.07.2016.

Tko trenira Karlovića? Da čovjek ima pravog trenera, naučio bi ga igrati bekend i Ivo bi već 15 godina bio broj 1!!!

M3
Miške 3
06:42 24.07.2016.

Nisam tenisač ni teniski stručnjak, ali žao mi je da su prekinuli suradnju. Tipična hrvatska posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije