Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Krajan: Da Marin može igrati 
u petak, naši bi izgledi bili veći, ali bio bi velik rizik od ozljede

Marin Cilic of Croatia serves to Kei Nishikori of Japan during their men's singles final match at the 2014 U.S. Open tennis tournament in New York, September 8, 2014.           REUTERS/Ray Stubblebine (UNITED STATES  - Tags: SPORT TENNIS)
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
12.09.2014.
u 09:41

– Nadam se da ću sa što manje nervoze početi meč i pokušati osvojiti bod koji nam je vrlo bitan. Mislim da mogu napraviti probleme Nizozemcu, u dobroj sam formi i osjećam da mogu igrati sa svakim

Pretpostavljali smo da će se izbornik Željko Krajan poslužiti tom kombinatorikom, a službeni ždrijeb u amsterdamskoj gradskoj vijećnici to je i potvrdio. U dvoboju s Nizozemskom umorni Marin Čilić preskočit će petak, ali će zaigrati u subotnjem susretu parova. I to s Marinom Draganjom. To znači da je Franko Škugor ispao iz nominirane četvorke. Jer će pojedinačne dvoboje, danas, ali vjerojatno ne i u nedjelju, igrati Borna Ćorić i naknadno pozvani Mate Delić, igrači koji na ATP listi za tenisače do 21 godine zauzimaju 13. i sedmo mjesto.

Nije lako bez Čilića

– Nije bilo lako lišiti se pomoći pobjednika US Opena i jednog od najboljih igrača svijeta, ali nije bilo druge opcije. Da Marin može igrati već u petak, naši bi izgledi bili daleko veći, ali rizik od ozljede bio bi prevelik. Nije toliko problem u prilagodbi na vremensku razliku (šest sati, nap. a.), koliko u prilagodbi na drukčiju podlogu i činjenicu da se igra na tri osvojena seta. Više će nam koristiti u subotu u paru kad se još malo odmori – objasnio je naš izbornik Željko Krajan.

Dvoboj će danas u 13 sati otvoriti debitant Delić (154.) s nizozemskim drugim reketom Igorom Sijslingom, 72. tenisačem svijeta. Nakon njega Ćorić (176.) sučelit će se sa Robinom Haaseom, 70. igračem na ATP listi. Osim što su blizu na ATP listi, Nizozemci su i generacijski bliski – obojica imaju po 27 godina. Iako su domaći po renkingu i iskustvu favoriti, naši su mlaci optimisti.

– Nadam se da ću sa što manje nervoze početi meč i pokušati osvojiti bod koji nam je vrlo bitan. Mislim da mogu napraviti probleme Nizozemcu, u dobroj sam formi i osjećam da mogu igrati sa svakim – rekao je 21-godišnji Delić, koji se reprezentaciji priključio naknadno jer u prvom roku nije ni bio nominiran.

– Krajanov poziv me ugodno iznenadio. Mislim da sam svojim radom, trudom i igrama pokazao da zaslužujem biti u reprezentaciji, a izborniku zahvaljujem na povjerenju – prisnažio je Delić.

Borna je proljetos u Varšavi svladao Jerzyja Janowicza i sad kod njega više ne bi trebalo biti početničke treme.

– Očekivanja su usmjerena prema pobjedi. Zasigurno neću početi meč s mišlju da ću izgubiti, ali sam svjestan da će biti jako teško. Haase je odličan zemljaš, dobro se kreće i odlično vraća, tako da će biti mnogo dugih izmjena. Igra se na pet setova pa moram biti spreman i tjelesno i mentalno – rekao je Ćorić dodajući:

Samo pozitivna trema

– Neka trema uvijek postoji, ipak je to Davisov kup. No mislim da je to pozitivna trema koja mi može pomoći da odigram što bolje.

Izbornici imaju mogućnost do sat vremena prije početka susreta promijeniti nominaciju, a Krajan će to pravo vjerojatno iskoristiti zadnji dan pa se u nedjelju mogu očekivati dvoboji Haasea i Čilića (iako je nominiran Delić) te Sijslinga i Ćorića. No mnogo će toga ovisiti i o tome kakav ćemo rezultat imati nakon subotnjeg susreta parova između Čilića i Draganje s Rojerom i de Bakkerom.

>>Ne znam ima 
li Gospa veze 
s ovim 
čudom, ali vjera mi je mnogo pomogla

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije