Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGLED

Kraj našeg sna, igra nije bila na razini za medalju

SP Katar 2015.
Foto: Goran Stranzl/PIXSELL
29.01.2015.
u 08:30

Hrvatska je izgubila od Poljske i nastavlja u petak s Njemačkom u borbi za poredak od 5. do 8. mjesta.

Ništa od polufinala, ništa od borbe za medalje, jedan je san u Dohi prekinut. Poljski su rukometaši pobijedili u četvrtfinalu naše sa 24:22 (12:10). Poljaci će u polufinale s Katarom koji je svladao Njemačku, a naši će nastaviti s nastupima na SP boreći se za poredak od petog do osmog mjesta. Time je osnovni cilj, sudjelovanje u kvalifikacijama za OI ostvaren, ali s obzirom na ždrijeb, to što nije izborena završnica svakako je neuspjeh. Hrvatska je nakon četiri velika natjecanja ostala izvan samog vrha.

Previše loše u napadu

Naši su s Poljacima na velikim natjecanjima igrali do sada šest puta, pet su puta pobijedili. Od toga četiri puta u posljednjim susretima. No, svaki je puta put do pobjede bio vrlo težak. Ovaj puta, u Dohi, Poljaci su zaigrali bez svog vrlo važnog igrača, višestruko ozlijeđenog desnog vanjskog pucača Krisztofa Lijewskog, no vidjelo se da imaju golem motiv da nam uzvrate. I uspjeli su. Suparnik nam je uspio nametnuti svoj ritam igre s dugim napadima, naši nisu uspjeli koristiti svoje inače jako oružje polukontru. Igrali smo uglavnom na punu zonu u kojoj su se Poljaci sjajno branili. Naši su pokušavali akcije okončati na sredini gdje je suparnik bio najgušći i najviši. Za krila akcija nije bilo. Lopta je u napadu išla presporo da bi naša momčad bila opasnija, u prvome poluvremenu izostao je i očekivani učinak Domagoja Duvnjaka. Pucački je učinak u prvih 30 minuta bio loš, 11 je bilo promašaja te još šest tehničkih pogrešaka. I Poljaci su imali nakon 30 minuta prednost (12:10) ponajprije zbog naše loše igre u napadu.

U nastavku su stigli Duvnjakovi pogoci, na vratima je Filip Ivić dobro zamijenio Mirka Alilovića, no ostalo je i mnogo toga lošega. Naši su imali i previše oscilacija, imali su po dvije serije 3:0 i po dvije 0:3. Nisu Golužini igrači znali ni sačuvati 17:14 prednost iz 42. minute. A loš napad vrhunac je imao u samoj završnici dvoboja kada nisu iskorištene posljednje četiri akcije: redom Karačić, Duvnjak, Čupić, Štrlek. I otišlo se u poraz. Nije iznenađenje, jer i u prethodnim utakmicama naša je reprezentacija iskazala nedostatke koje je jučer s Poljacima ponovila. A oni su ipak jači od prijašnjih suparnika i znali su to kazniti.

Goluža: Potrošili smo se

– U drugom poluvremenu promašili smo par zicera, Szmal je zaredao obranama, na 22:20 u situaciji 6 na 4 primili smo gol, dobili smo isključenje koje to nije bilo... – razočaran je bio Goluža.

Jeste li pogriješili u pripremi?

– U drugom poluvremenu smo stali, nismo dovoljno trčali, primili smo nekoliko golova u sredini obrane. Za ovakvu utakmicu, za četvrtfinale, previše smo promašili zicera.

Jesmo li imali jako dobar ždrijeb?

– Što to sada znači kada je sedma utakmicu u nizu. Potrošili smo se, nedostajalo je koncentracije, to je sport...

>>ANKETA Zašto je Hrvatska razočarala na SP-u?

>>Nakon što je Brazilca hvatao za stražnjicu, evo što je Vori napravio Poljaku

Komentara 10

Avatar cluesblues
cluesblues
08:58 29.01.2015.

sad ce opet bit "nismo bili pravi" i slicni izgovori koje je vec dosadno slusat, umjesto da sami sebi priznaju da nisu tolko dobri kolko misle - treba bit realan, poljaci su bolja ekipa, imaju pravog stratega i bar 3 klase boljeg golmana - nasi decki se vec godinama precjenjuju (sto sami a sto kroz medije) i onda stalno slusamo to "nismo bili pravi" nakon poraza u kljucnim tekmama, medjutim ko je gledal malo druge repke mogal je usporedit, i nasi stvarno nemaju kvalitetu za medalje - za nesta vise od ovog bi trebali odigrat iznad svojih objektivnih mogucnosti onakve tekme kakve se igraju u transu, ali ova ekipa nema taj mentalitet niti stratega koji ce ih pozitivno nabrijat - to je klapa koja se dobro zabavlja izmedju tekmi a na tekmama odigra korektno kolko u tom trenutku mogu ali nista vise od toga … nije to tragedija, samo ne treba unaprijed sanjat o medaljama kad za to nema potrebne kvalitete ni u igrackom a pogotovo u strucnom pogledu (sto je bilo ocito na svim tekmama na ovom turniru )….

JO
jozomali
08:50 29.01.2015.

izgubili smo mi četvrtfinale s brazilom!

BA
balic
09:46 29.01.2015.

hahaha Potrosili smo se! znaci nasa kondicija je samo za pet / sest utakmica, zasto onda uopce idemo na velika natjecaja kad znamo da traju duze?! haha potrosili smo se..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije